Obavijesti

News

Komentari 206

Turci nam poslali 40 sirijskih izbjeglica, živjet će u Hrvatskoj

Izbjeglice će prvih četiri do šest tjedana biti smještene u Prihvatilište za tražitelje azila u Kutini, a nakon toga će im biti osiguran trajniji individualni smještaj...

VIDEO

U Hrvatsku je stiglo 40 sirijskih izbjeglica preseljenih iz Turske, čije zbrinjavanje Hrvatska provodi u sklopu europskog programa premještaja i preseljenja državljana trećih zemalja ili osoba bez državljanstva koje ispunjavaju uvjete za odobrenje međunarodne zaštite.

Riječ je o sedam višečlanih sirijskih obitelji koje su već prošle kulturnu orijentaciju te će odmah započeti s procesom integracije u hrvatsko društvo, izvijestio je u srijedu MUP navodeći da su obitelji dobrovoljno odabrale Hrvatsku kao zemlju u kojoj žele živjeti i vide budućnost svoje djece.

Izbjeglice će prvih četiri do šest tjedana biti smještene u Prihvatilište za tražitelje azila u Kutini, a nakon toga će im biti osiguran trajniji individualni smještaj.

Provedbeni partner MUP-a na projektu preseljenja je hrvatski ured Međunarodne organizacije za migracije (IOM), čiji će djelatnici učiti izbjeglice hrvatski jezik te ih upoznavati s pristupom državnim i javnim institucijama i organizacijama, kao i pravima i obvezama iz obrazovanja, zapošljavanja, zdravstva i smještaja, te upoznavanja s običajima, načinom života i rada u Hrvatskoj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Hrvatska se obvezala do kraja 2017. prihvatiti 150 državljana trećih zemalja ili osoba bez državljanstva, a sukladno prvoj odluci Vlade o premještanju i preseljenju državljana trećih zemalja ili osoba bez državljanstva koje ispunjavaju uvjete za odobrenje međunarodne zaštite iz 2015. godine.

Kontroliranim upravljanjem migracijama, kroz program preseljenja, Hrvatska s ostalim članicama Europske unije uspostavlja zaštitni mehanizam čiji je primarni cilj zaštititi ljudske živote i izbjeći neželjene situacije koje su se ranije događale u pokušajima prelaska nezakonitih migranata preko Sredozemnog mora, navodi MUP.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 206
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1