Obavijesti

News

Komentari 330

Tužan Božić: Ostala sa šestero djece nakon ubojstva supruga

Tužan Božić: Ostala sa šestero djece nakon ubojstva supruga
8

Ivan Pilija (42) ubijen je prije dva mjeseca ni kriv ni dužan u osvetničkom pohodu u zagrebačkoj Dubravi. Njegova supruga ostala je sa šestero djece koja su sva bolesna. Nemaju struju ni vodu...

VIDEO

Vidi, mama, vidi mali borić! Kako je mali, kako je lijep, očiju raširenih od iznenađenja govori Gabrijela Pilija (7). Njezine sestrice Davorka (17) i Lucija (10) veselo cupkaju pogledom prateći velike vreće prepune hrane i kućanskih potrepština koje u njihov trošni dom u zagrebačkoj Dubravi unosi voditelj tradicionalne akcije Hrvatskog Caritasa "Za 1000 radosti Boris Petrlin". Bor koji je došao u dom Pilija donacija je jednog Zagrepčanina koji ga je platio i odlučio da ga se pokloni nekoj obitelji.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:23

- Pustite to, djeco, poslije ćemo raspakirati, nježno mama Elizabeta (37) smiruje svoje kćeri koje znatiželjno virkaju u svaku vrećicu.

- Ma, mama, samo da malo vidim. E, ovo ide meni! - govori Gabi šuškajući ručicom po čokoladama i bombonima.

Iako ganuta, Elizabeta se ne može radovati. Prije svega dva mjeseca pokopala je supruga Ivana kojeg je, ni krivog ni dužnog nožem u blizini kuće u Cuglinu u zagrebačkoj Dubravi ubio pomahnitali Darko Bodiš (24). Našao se, kaže udovica Elizabeta, u krivo vrijeme na krivom mjestu.

Elizabeta je ostala sama sa njihovo šestero djece, od kojih su svi bolesni. Iako je brižna majka i vodi brigu o njihovom trošnom ali urednom domu, ova obitelj nema priključke za struju, plin niti vodu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:54

- Nemamo struju, nemamo vodu, nemamo muža ni oca.Djecu kupam ili kod kume koja živi do nas ili kod susjeda. Imam šestero djece. Najstariji je Davor (22) koji ima blagu mentalnu retardaciju, Ivan (12) je učenik 5. razreda Centru za autizam, Lucija je četvrti razred Centra za autizam, Gabrijela prvi razred Centar za autizam, Davorka 1. srednje u Centru za odgoj i obrazovanje Dubrava, a najmlađa Matea (4) ide u vrtić.Teško smo preživjeli smrt supruga, djeca su za njega bila jako vezana, Davorka i Ivan još imaju i epilepsiju, tako da je s njima bilo problema. A i sada se po noći znaju buditi - govori Elizabeta i priznaje kako je jako zahvalna, ali beskrajno tužna.

- Zapravo mi nije ni do čega. Posudili smo novce da bi mogla pokopati supruga, a Caritas zagrebačke nadbiskupije pomogao mi je sa 2000 kuna i Centar za socijalnu skrb čiji smo korisnici donio rješenje da će mi platiti dio troškova. Najgore mi je sa najmlađom kćerkom Mateom. Ona je sada u vrtiću, ali stalno ispituje kada će tata doći kući. Lucija je čak sa učiteljicom napravila čestitku za svog ubijenog tatu - govori nam Elizabeta. 

Iako zbog školskih i vrtićkih obaveza sva djeca nisu bila kod kuće, Luciju, Davorku i Gabrijelu pitali smo što im je najdraže od stvari koje su dobili. Kiteći bor narukvicama, trakama i kuglicama, djevojčice nam odgovaraju kako ih jako vesele i slatkiši i bor, malenoj Gabrijeli najdraža je šunka.  

Boris Petrlin iz Caritasa obitelji Pilija zaželio je sretne blagdane. Obitelj Pilija zaista se našla na listi prioriteta potrebitih.

Svi koji žele pomoći ovoj obitelji mogu to učiniti kontaktirajući gospođu Elizabetu na broj mobitela 098/9886250. Adresa obitelji je Cuglin 13/1, 1000 Zagreb.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 330
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.