Obavijesti

News

Komentari 0

Twitter trajno ugasio profil republikanske zastupnice, lupetala o umrlima od cjepiva

Twitter trajno ugasio profil republikanske zastupnice, lupetala o umrlima od cjepiva

Twitter je trajno suspendirao osobni račun političarke Marjorie Taylor Greene, nakon što je unatoč upozorenjima nastavila širiti lažne informacije o pandemiji korona virusa

VIDEO

Twitter je obrisao osobni račun američke kongresnice Marjorie Taylor Greene nakon što je u subotu lažno tvitala o "ekstremno velikom broju smrtnih slučajeva od cjepiva Covida" u SAD-u, piše BBC.

Kongresnicu Georgije tvrtka je već suspendirala četiri puta, a sada su joj profil odlučili i trajno ukinuti.

- Ova zabrana je dokaz da su oni neprijatelji Amerike. Društvene mreže ne mogu spriječiti širenje istine - rekla je Green te optužila Twitter da pomaže neidentificiranim neprijateljima u komunističkoj revoluciji.

-  Bili smo jasni da ćemo trajno suspendirati račune zbog ponovljenih kršenja pravila. Zastupnica Greene dobila je dozvoljene četiri privremene zabrane, a sada joj je profil trajno ugašen zbog ponovljenih kršenja politike dezinformacija o koronavirusu - objasnio je glasnogovornik Twittera.

Četvrtu zabranu dobila je u kolovozu nakon što je lažno objavila da cjepiva protiv koronavirusa ne uspijevaju i pozvala da se ne odobre nove doze.

Od svog izbora 2020. godine, Greene je postala jedna od najkontroverznijih političarki u Washingtonu. Bila je glasna pobornica neutemeljenih tvrdnji bivšeg predsjednika Donalda Trumpa da su predsjednički izbori 2020. godine bili namješteni i da su se u prošlosti povezivali s teorijom zavjere QAnona.

Unatoč tome što se SAD bori da obuzda koronavirus, od kojeg je sada umrlo više od 825.000 ljudi, ona je odlučna protivnica mjera osmišljenih za borbu protiv virusa. Često je dovodila u pitanje učinkovitost cjepiva i redovito je kažnjavana jer je odbijala držati se mjera u Kongresu i nositi masku.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca