Obavijesti

News

Komentari 483

U 3. i 8. izbornoj jedinici SDP i koalicija u uvjerljivom vodstvu

U 3. i 8. izbornoj jedinici SDP i koalicija u uvjerljivom vodstvu
3

Osim SDP-ove i HDZ-ove koalicije, u varaždinskoj izbornoj jedinici prag prelazi i Uspješna Hrvatska Radimira Čačića, a u Istri i Rijeci koalicija IDS-a i PGS-a

VIDEO

Anketa RTL-a koja se provodi na 10.000 ispitanika pokazala je da u 3. i 8. izbornoj jedinici pobjedu odnosi SDP-ova koalicija. U 3. izbornoj jedinici koja obuhvaća  Varaždin, Zagorje i Međimurje pobjedu odnosi SDP-ova koalicija Hrvatska raste sa 44,7 posto, dok HDZ-ova Domoljubna koalicija osvaja 30,2 posto. Izborni prag prelazi i koalicija Uspješna Hrvatska bivšeg predsjednika Ive Josipovića i Radimira Čačića sa 6,4 posto ispitanika.

Preračunato u mandate SDP-u ide 8, HDZ-u 5 te Uspješnoj Hrvatskoj, odnosno Radimiru Čačiću, jedan mandat.

Vrlo je gusto i neizvjesno oko izbornog praga jer vrlo ga lako mogu prijeći Živi zid koji je trenutačno na  4,6 posto, nezavisna lista MOST na 4,4 posto, te ORAH na 4,2 posto.

U 8. izbornoj jedinici koja obuhvaća Istru i Kvarner SDP-ova  koalicija osvaja 41,3 posto, a HDZ-ova 18,9 posto. Izborni prag prelazi još i koalicija IDS-PGS i Lista za Rijeku sa 14,3 posto. 

Preračunato u mandate to je 8 za SDP-ovu koaliciju, tri manje nego prošle izbore, HDZ-u 3 mandata što je jedan više te tri mandata za IDS-ovu koaliciju. To su upravo ova tri za koje je SDP-ova koalicija osiromašena izlaskom IDS-a iz koalicije. 

No i u ovoj bi izbornoj jedinici do samog kraja moglo biti neizvjesno jer po izbornom pragu pleše i nezavisna lista Most sa 4,9 posto, Koalicija okupljena oko Bandić Milana sa 4,8 posto  i Živi zid koji je stao na 4 posto.

U dosadašnjim anketama koje su obuhvatile Slavoniju i Dalmaciju, gdje pobjeđuje HDZ, te ovom posljednjom koja je obuhvatila Varaždin, Međimurje, Istru i Kvarner ispunjeno je više od polovice od 140 mjesta u Saboru, njih 84, i dalje vodi HDZ sa 40, SDP ima 36, dok HDSSB i IDS-ova koalicija po tri mandata. Uspješna Hrvatska  i MOST zasad imaju jedan mandat. 

>>>>Što sve trebate za najfiniji rižoto?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 483
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...