Obavijesti

News

Komentari 266

U Srbiji dvoje preminulih, 77 novozaraženih koronom

U posljednja 24 sata zabilježeno je 311 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2771

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
17.40

U Srbiji dvoje preminulih, 77 novozaraženih

U protekla 24 sata u Srbiji su od koronavirusa umrle dvije osobe, dok je među 7848 testiranih registrirano 77 novih slučajeva zaraze, objavljeno je na internetskoj stranici Ministarstva zdravstva.

Na bolničkom liječenju je 489 oboljelih, a na respiratoru ih je 38, pokazuju najnoviji epidemiološki podaci.

Od početka epidemije 6. ožujka registrirano je 31.849 oboljelih, a umrlo 723.

U Srbiji je do sada testirano ukupno 974.411 osoba, a postotak smrtnosti je 2,27.

16:09

U posljednja 24 sata na korona virus u Srbiji su testirane 7.848 osobe, njih 77 bilo je pozitivno, a dvije osobe su preminule.

Na respiratorima u bolnicama širom Srbije se nalazi 38 pacijent. Jučer su imali 96 novozaraženih na 10.833 testiranih i tri osobe su preminule.

Epidemiološka situacija u Srbije je bolja, ali i dalje nestabilna, a kako je izjavio epidemiolog Branislav Todorović, zbog povratka ljudi s ljetovanja i nepoštovanja mjera u nekim situacijama, za dva tjedna se može očekivati porast broja oboljelih.

16:00

Zaražen kućni majstor: OŠ Marina Držića u Dubrovniku zatvara se na 2 tjedna

Nakon što je utvrđeno da je jedan zaposlenik ustanove pozitivan na korona virus, Osnovna škola Marina Držića zatvorit će se na razdoblje od 14 dana, javlja Dubrovački dnevnik.

U ovoj školi zaraza koronavirusom, odnosno bolest COVID-19 ustanovljena je kod kućnog majstora te su stoga sve osobe (sedam spremačica) koje su s njime bile u kontaktu upućene u obveznu samoizolaciju.

Sukladno preporuci epidemiologa, a zbog sigurnosti djece, nastavnika i osoblja u OŠ Marina Držića u iduća dva tjedna nastava će se izvoditi na daljinu, odnosno prema Modelu C, utvrđenom od strane Ministarstva, znanosti i obrazovanja.

 O svim detaljima i samom izvođenju nastave roditelji i učenici bit će obaviješteni od strane razrednih nastavnika.

15:55

Iz Župe Presvetog srca Isusova u Palmotićevoj ulici u Zagrebu javljaju kako se jedan član njihove zajednice zarazio koronavirusom.

"Za jednog člana naše zajednice je utvrđeno da je pozitivan na koronavirus COVID-19 zbog čega je cijeloj zajednici određena mjere samoizolacije", piše na stranicama župe.

Dodaju kako su crkvene prostorije dezinficirane, a dezinfekcija je obavljena po nalogu epidemiologa.

"Time su ispunjeni uvjeti da se mogu slaviti svete mise, ali smo za tu svrhu dužni angažirati naše patre iz kuća na Jordanovcu i Fratrovcu koje ne pogađa mjera samoizolacije. Zbog ograničenih mogućnosti neće biti sakramenta ispovijedi tijekom sljedeća dva tjedna", zaključili su u obavijesti.

15:45

'Nema pravog dokaza da su djeca više otporna na infekciju'

Miran Cvitković, predsjednik Udruge za medicinsko pravo za N1 je rekao kako nema pravih pokazatelja da će početak školske godine dovesti do povećanja broja zaraženih.

"Manji je udio djece u zaraženima, ali to je iz perioda proljeća kad je manje djece bilo u zatvorenim prostorima. Nema pravog razloga da su djeca više otporna na infekciju, nema pravog znanstvenog dokaza za to", rekao je.

Cvitković preporučuje da se oni koji trebaju cijepe protiv gripe.

- Moja osobna preporuka je cijepljenje protiv gripe za sve skupine za koje je cjepivo indicirano. Cjepivo protiv gripe dostupno je već par godina i provjereno je, a što se tiče nuspojava, svaki lijek, pa i hrana može imati nuspojave. Cjepivo je nemjerljivo više na strani dobrobiti - kazao je.

Komentari 266