News

Komentari 31

U akciji USKOK-a pala je i 'Pipi'

U akciji USKOK-a pala je i 'Pipi'

Među osumnjičenima u akciji 'Složna braća' je i Krešo Svalina, piše Slobodna Dalmacija. USKOK sumnja da je regrutirao svoju djevojku Mariju Roje koja je prije 7 godina bila Pipi djevojka

U velikoj akciji USKOK-a i policije koju su nazvali 'Složna braća' diljem Hrvatske palo je više ljudi zbog sumnje za utaju poreza. Radi se o 36 muškaraca i šest žena koji su kroz pet trgovačkih društava jedni drugima izdavali lažne fakture na temelju kojih su neosnovano koristili porezne olakšice i tako izvlačili novac.

USKOK ih sumnjiči za utaju poreza u iznosu od 49,948.474,80 kuna za trgovanje u Hrvatskoj i 1,184.204,50 kuna za isporuke dobara unutar Europske unije.

Uhićeno je njih 37, a Uskok je za 23 tražio istražni zatvor. Dvojica osumnjičenih su u zatvoru od ranije, jedan u Hrvatskoj, a drugi u Španjolskoj. Nisu ispitana još tri osumnjičena koja su u bijegu. 

Naziv akcije "Složna braća" policija je stavila zbog dvojice osumnjičene braće, boksača Stipana i Luke Prtenjače, protiv kojih je otvorena istraga zbog sumnji da su za nepostojeće usluge izdavali fakture svojih tvrtki.

Složna braća i Pipi djevojka

Među osumnjičenima u akciji 'Složna braća' je i, kako piše Slobodna Dalmacija, Krešo Svalina sa splitske krim scene protiv kojeg vode četiri postupka od ranije: jednu paljevinu, jedno pucanje iz pištolja, tri prijetnje i više teških krađa. 

USKOK tvrdi da je regrutirao svoju djevojku Mariju Roje iz Splita, djevojački Milić, koja je prije sedam godina bila Pipi djevojka iz poznate reklame. 

Najčitaniji članci