News

Komentari 4

U Americi uhićen muškarac koji je htio 'ubiti internet' bombom

U Americi uhićen muškarac koji je htio 'ubiti internet' bombom

Vjerovao je da postoje 24 zgrade "koje vode 70 posto interneta". Njihovo uništenje isfrustriralo bi oligarhiju i malu grupu elita, koja je na vlasti u SAD-u, bio je uvjeren Pendley

Američke vlasti uhitile su muškarca koji je navodno planirao postaviti bombu u Amazonov podatkovni centar, jer je mislio da će tako "ubiti 70 posto interneta". Seth Aaron Pendley (28) je uhićen nakon što je od tajnog agenta FBI-a dobio eksplozivnu napravu i optužen je za pokušaj uništavanja zgrade eksplozivom.

FBI ga je počeo nadgledati nakon što je netko prijavio njegove postove na internetu, a u slučaju da ga proglase krivim, mogao bi dobiti i do 20 godina zatvora, piše BBC, a kako su otkrili istražitelji, glavni cilj mu je bio oštetiti Amazonovu mrežu servera.

Nadalje, Pendley je vjerovao da postoje 24 zgrade "koje vode 70 posto interneta", uključujući i usluge koje koriste CIA i FBI. Njihovo uništenje isfrustriralo bi oligarhiju i malu grupu elita, koja je na vlasti u SAD-u, bio je uvjeren Pendley.

Amazonova mreža uistinu ima veliku ulogu u modernom internetu, jer obrađuje informacije za mnoge popularne online servise i web-stranice i problemi u samo jednom centru obično znače blokadu više usluga na nekoliko sati.

Najčitaniji članci