Obavijesti

News

Komentari 91

Ubili dvoje terorista, evakuirali sjedište policije u Bruxellesu

Ubili dvoje terorista, evakuirali sjedište policije u Bruxellesu
8

Riječ je o akciji protiv džihadista koji su se vratili iz Sirije i bili pod nadzorom policije. Navodno su planirali više napada u Belgiji. Izdano je 10 naloga za pretrese

VIDEO

Belgijska policija je u četvrtak krenula u antiterorističku akciju . Ubijeno je dvoje terorista, a jedan je uhićen u gradu Verviers. Neki mediji pišu da je uhićeni terorist u akciji teško ozlijeđen. Policija kaže da su oni uskoro planirali napade u zemlji, javlja BBC . Meta im je trebala biti policija . Izdano je deset naloga za pretrese u Bruxellesu i Verviersu . Akcija se nastavlja i očekuju se nova uhićenja.

U akciji u Verviersu nije ozlijeđen niti jedan policajac ni civil .

Akcija se odvijala u blizini željezničkog kolodvora gdje se čulo više eksplozija i ispaljeno je više hitaca . AFP je dobio informaciju od vlasti da je bila riječ o akciji protiv džihadista .

VIDEO

Verviers se nalazi u provinciji Liege i u njemu živi oko 56.000 ljudi. U gradu navodno živi desetak ljudi koji su se vratili iz Sirije i koje je policija pratila . Ova je akcija dio velike antiterorističke akcije koja se provodi po cijeloj zemlji.

Planirali su napasti policijske stanice u cijeloj zemlji

Na konferenciji za novinare belgijskog tužiteljstva i policije objavljeno je da su u četvrtak specijalci krenuli u akciju protiv terorista koji su uskoro planirali velike napade u cijeloj zemlji .

Planirane mete su im bile policijske postaje . Teroristi su u četvrtak otvorili vatru na policiju koja ih je okružila. Nitko od policajaca niti civila nije ozlijeđen. Belgijske vlasti su razinu opasnosti od terorizma podigle na treći stupanj . Svi uhićeni u četvrtak imaju belgijsko državljanstvo. Izdano je ukupno deset naloga za pretrese u Bruxellesu i Verviersu.

Ova akcija nema veze s napadima u Parizu.

Dojava o bombi: Evakuirano sjedište policije u Bruxellesu

Belgijski mediji javljaju da je evakuirano i sjedište federalne policije u Bruxellesu zbog dojave o bombi. Pojačano je čuvanje zgrada od posebne važnosti što uključuje i židovske objekte.

U Bruxellesu traže naoružanog muškarca u podzemnoj

Naoružani muškarac je u četvrtak na stanici podzemne željeznice u Bruxellesu uzvikivao parole na arapskom i francuskom jeziku. Nakon toga je pobjegao. Policija ga traži.

U Wolfsburgu uhitili pripadnika ISIL-a

Njemačka  policija uhitila je u srijedu u Wolfsburgu Ayouba B. (26) kojeg sumnjiče da je pripadnik ISIL-a . Prilikom uhićenja je vikao: "Alah je velik" . U Wolfsburg se, prema pisanju Bilda, u jesen 2014. vratilo oko 50 muškaraca iz Iraka za koje se sumnja da su pripadnici ISIL-a. Od tada su pod stalnim nadzorom policije i tajnih službi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 91
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje
VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C
LUDO VRIJEME

VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C

DONJI MACELJ Snježni pokrivač iznenadio je stanovnike Zagorja gdje je jučer bilo gotovo 30. Veliki snježni nanosi pali su i u planinskim dijelovima Slovenije, gdje je pala i tuča, a snijeg pada i na Rogli. Iz DHMZ-a su najavili da je u popodnevnim satima moguć snijeg u Gorskim dijelovima Hrvatske dok će većinu dana padati lokalni pljuskovi.