Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

U avanturu istraživanja litica na Krku krenuo u natikačama

Turist se mogao samostalno kretati pa je sa spasiocima došao do najbližeg markiranog puta, a tamo ga je preuzela druga ekipa s vozilom koja ga je prebacila do kampa u kojem je boravio

Foto: HGSS
10 komentara

Preko centra 112 u srijedu je navečer zaprimljen poziv u pomoć stranoga državljanina koji je rekao da se izgubio negdje na području sjeverno od Baške u blizini vrha Diviška.

Odmah je alarmiran riječki HGSS, a oni na teren se u potragu uputili dvadesetak ljudi raspoređenih u tri potražna tima s psom, u pet vozila. Kako se otprilike znala pozicija izgubljenog, sve su snage upućene na područje prema takozvanome Mjesečevom platou, a tamo na koncu i pronašli iscrpljenog i žednoga turista koji se u avanturu istraživanja planinskih litica upustio hodajući u natikačama i kratkim hlačama.

Foto: HGSS

Obzirom da se dotični srećom mogao samostalno kretati, zajedno je sa spasiocima u pratnji bio upućen do najbližeg markirana puta, a od tuda nadalje preuzela ga druga ekipa sa terenskim vozilom koja ga oko 23 sata prebacila do kampa u kojem je boravio.

Nakon ove po tko zna koji put slične akcije izvlačenja izgubljenih nesmotrenih turista, spasioci su nakon raspuštanja opreme na zasluženi počinak otišli tek u kasnim jutarnjim satima.

Možda vas zanima i ovo:
Message