News

Komentari 78

U avion ukrcali 200 mačaka i pasa. Nije htio napustiti Kabul bez životinja o kojima je brinuo

U avion ukrcali 200 mačaka i pasa. Nije htio napustiti Kabul bez životinja o kojima je brinuo

'Operacijom Ark' za cilj je imao izvući svoje kolege i životinje iz Nowzad skloništa iz Kabula. Upravo je ta operacija podijelila javnost, neki šireći podršku, a neki kontroverzu

Paul Pen Farthing, bivši britanski marinac i pokretač Nowzadama, prvog skloništa za napuštene životinje u Afganistanu, uspio je pobjeći iz Kabula sa svim psima i mačkama za koje brine, potvrdio je njegov glasnogovornik, piše Sky News.

Britanske vojne snage ukrcale su oko 200 pasa i mačaka u zrakoplov.

Pen Farthing

Vojnici su proteklih godina preko udruge Nowzad i Mayhew koje brinu za napuštene pse u Afganistanu, zajedno s volonterima, spasili tisuće životinja, a sad su se borili da ljudi koji su radili s tim životinjama kao i same životinje ne ostanu na milost i nemilost talibanima koji su osvojili vlast. No, uspjeli su. Farthing bez životinja nije htio napustiti Kabul.

Britanske vojne snage pomogle su bivšem britanskom marincu Paulu Farthingu ukrcati sve u zrakoplov koji je poletio iz kabulske zračne luke.

'Operacijom Ark' za cilj je imao izvući svoje kolege i životinje iz Nowzad skloništa iz Kabula. Upravo je ta operacija podijelila javnost, neki šireći podršku, a neki kontroverzu. Ljubitelji životinja oduševljeno su podržavali njegovu kampanju, a britanski ministar obrane kritizirao ih je jer "troše previše vremena" vojnih zapovjednika koji su radili na evakuaciji iz Kabula.

Podsjetimo, Farthing je već poznat hrvatskoj javnosti. Hrvatskom je vojniku, koji se nakon obavljene misije u Afganistanu vratio u Zagreb, doveo mješanku psa Ares, koju je hrvatski vojnik tamo morao ostaviti. Farthing je u Zagreb došao samo radi toga, a istaknuo je i da mu se naš Advent svidio.

Ares se ponovo sastala sa svojim "frendom". Odmah je skočila na njega kako je to i radila u ratnoj zoni. Kada god bi vojnici otišli na teren, ona ih je strpljivo čekala.