Obavijesti

News

Komentari 1

U Baranji počela rekonstrukcija nekoliko nasipa na Dunavu

U Baranji počela rekonstrukcija nekoliko nasipa na Dunavu

Na kruni nasipa "Batina" predviđena je izgradnja višefunkcionalnog armiranobetonskog zida visine 45 centimetara, kao dodatne zaštite od visokog vodostaja Dunava, te popratno uređenje i opremanje

VIDEO

Radovi na rekonstrukciji više od četiri kilometra nasipa uz Dunav, vrijedni više od 34 milijuna kuna, počeli su u utorak u baranjskome mjestu Batini, a Uprava Hrvatskih voda izvijestila je kako bi trebali biti završeni do listopada 2025.

Na kruni nasipa "Batina" predviđena je izgradnja višefunkcionalnog armiranobetonskog zida visine 45 centimetara, kao dodatne zaštite od visokog vodostaja Dunava, te popratno uređenje i opremanje, a rekonstrukcijom nasipa "Gomboš", među ostalim, kruna nasipa povisit će se za 25 centimetara kako bi se poboljšala stabilnost branjene strane nasipa.

Nakon obilaska gradilišta generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković rekao je kako je u vrijeme klimatskih promjena i ekstremnih hidroloških prilika potrebno pravodobno i preventivno graditi, a i procjene projektanata upućuju na potrebu ojačavanja nasipa.

Objasnio je kako će se u Batini rekonstruirati nasip u duljini od dva kilometra te dodatna 2,2 kilometra nasipa "Gomboš" na lokaciji Zelenom otoku.

Taj se nasip namjerava spojiti s nasipom "Zmajevac", rekao je Đuroković, ističući da će tako od Osijeka do tog područja imati kontinuirani i jedinstveni sustav nasipa. "Nadamo se da ćemo tako unaprijediti sustav obrane od poplava te dalje razvijati sustave odvodnje i navodnjavanja, što je potrebno Baranji", dodao je.

Podsjetio je kako to nije jedini projekt na tom području jer je prije mjesec dana dovršen sustav natapanja "Puškaš", vrijedan 27 milijuna kuna, od čega su 80 posto osigurale Hrvatske vode, a ostatak Osječko-baranjska županija.

Župan Ivan Anušić rekao je kako županija, koja je na području vodotoka Drave i Dunava, ima potrebe za takvom infrastrukturom te uređenjem sustava nasipa. Među mnogim projektima koji se provode u suradnji s Hrvatskim vodama, Anušić je istaknuo sustave natapanja, dodajući kako su do sada završena dva takva sustava koja će uskoro biti puštena u rad za korisnike.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi
FOTO Detalji jutarnjeg kaosa u Dubravi: Nakon sudara guma  završila na tramvajskoj stanici!
PASSAT U GRMLJU

FOTO Detalji jutarnjeg kaosa u Dubravi: Nakon sudara guma završila na tramvajskoj stanici!

Jedan čovjek je ozlijeđen u prometnoj nesreći koja se dogodila oko 4.45 na Aveniji Dubrava. Zbog sudara tramvajski promet bio je u prekidu.