News

Komentari 17

U blizini božićnog sajma u Berlinu našli vreću municije

U blizini božićnog sajma u Berlinu našli vreću municije

Torbu je pronašao prolaznik u podzemnoj garažu u Spandauer Damm. Municija je bila u plastičnoj vrećici iza naslaganih zimskih guma. Radi se o 200-injak metaka kalibra 7.65

U blizini božićnog sajma u Berlinu prolaznik je pronašao torbu punu municije zbog čega su na teren izašli forenzičari, a policija je proglasila 'opasnu situaciju'. 

Na teren je izašlo stotinjak policajaca, a na sajam su upućeni i specijalci iako se incident ne smatra terorističkim činom.

Glasnogovornik policije kazao je kako pokušavaju utvrditi ima li tragova DNK na vreći i mecima kako bi mogli utvrditi kome pripada.

- U Berlinu stalno pronalazimo municiju. Vjerojatno je netko čistio podrum i pronašao nešto od svog djeda - rekao je glasnogovornik policije Winfrid Wenzel, piše Express.co.uk.

Torbu je pronašao prolaznik u podzemnoj garažu u Spandauer Damm. Municija je bila u plastičnoj vrećici iza naslaganih zimskih guma. Radi se o 200-injak metaka kalibra 7.65.

Podsjetimo, u napadu na božićni sajam prošle godine u Berlinu poginulo je 12 ljudi i ranjeno 48 kad se Tunižanin Anis Amri (24) kamionom zaletio u posjetitelje sajma. Nakon toga uspio je pobjeći, a ubila ga je policija u Milanu nekoliko dana kasnije nakon što je ranio jednog policajca u rame tijekom rutinske policijske kontrole.

Foto: Ilustracija

Najčitaniji članci