Obavijesti

News

Komentari 0

U bombaškom napadu poginulo 15 kadeta afganistanske vojske

U bombaškom napadu poginulo 15 kadeta afganistanske vojske
1

Samo 24 sata ranije na zapadu afganistanske prijestolnice napadač samoubojica Islamske države detonirao je eksploziv unutar šijitske džamije, pri čemu je poginulo najmanje 56 osoba

VIDEO

Napadač samoubojica detonirao je u subotu automobil pun eksploziva ispred kampa za obuku afganistanske vojske izvan Kabula, ubivši najmanje 15 osoba, objavio je glasnogovornik vojske o tom posljednjem u nizu terorističkoj napada ovog tjedna u Afganistanu, prenosi Reuters. 

"Vojno osoblje izlazilo je iz sveučilišta Maršala Fahima kad ih je napao napadač samoubojica u automobilu. Petnaest vojnika koji su bili tamo radi obuke ubijeno je, a još četiri su ozlijeđena", rekao je Davlat Vazari, glasnogovornik ministarstva obrane. 

Samo 24 sata ranije na zapadu afganistanske prijestolnice napadač samoubojica Islamske države detonirao je eksploziv unutar šijitske džamije, pri čemu je poginulo najmanje 56 osoba, prenosi dpa. 

Današnjim napadom je broj poginulih posljednjeg tjedna u Kabulu narasao na više od 200, piše AFP.

Izvedeno je više od sedam napada u pet dana, od kojih je njih pet ciljalo na snage sigurnosti. 

U Kabulu u atentatu IS-a na šijitsku džamiju 56 mrtvih

U atentatu Islamske države na šijitsku džamiju u Kabulu u petak navečer poginulo je 56 osoba a 55 je ranjeno, pokazali su novi podaci ministarstva unutrašnjih poslova objavljeni u subotu.

Prema tim podacima u atentatu na džamiju Imam Zaman poginulo je 56 osoba, među kojima ima žena i djece a 55 je ozlijeđeno, rekao je glasnogovornik ministarstva.

Samoubojica koji je ušao u džamiju otvorio je vatru a zatim aktivirao eksplozivnu napravu.

Za napad je odgovornost preuzela Islamska država (IS).

Vlada je odlučila pojačati sigurnosne mjere oko šijitskih džamija koje IS redovno napada.

Istodobno je u petak u pokrajini Goru, u središtu zemlje, na meti napada bila sunitska džamija, pri čemu je poginulo najmanje 20 a ranjeno 10 ljudi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa