Obavijesti

News

Komentari 3

U bombaškom napadu u Kabulu 95 poginulih, 191 čovjek ranjen

U bombaškom napadu u Kabulu 95 poginulih, 191 čovjek ranjen
6

Napad pomoću vozila hitne medicinske pomoći s eksplozivom, za koji su odgovornost preuzeli talibani, dogodio se u središtu prijestolnice, u jednoj od najzaštićenijih ulica u Kabulu

VIDEO

Broj ljudi ranjenih u eksploziji autobombe u Kabulu popeo se na 191, a poginulih je i dalje 95, rekli su mjesni čelnici u nedjelju, dan nakon atentata koji je izazvao bijes i ogorčenje na društvenim mrežama, a američki predsjednik Donald Trump pozvao je sve zemlje u odlučnu akciju protiv talibana i onih koji ih podupiru. 

"Među ranjenima su 182 muškarca i devet žena", rekao je Wahidullah Majroh, glasnogovornik afganistanskog ministarstva zdravstva na tiskovnoj konferenciji.

Aktivirao bombu u vozilu hitne pomoći, poginulo je 95 ljudi
Aktivirao bombu u vozilu hitne pomoći, poginulo je 95 ljudi

Napad pomoću vozila hitne medicinske pomoći s eksplozivom, za koji su odgovornost preuzeli talibani, dogodio se u središtu prijestolnice, u jednoj od najzaštićenijih ulica u Kabulu jer su u njoj brojne ustanove - ministarstvo unutarnjih poslova, ured Europske unije, djevojačka gimnazija Malalai, Visoko vijeće za mir te švedsko i indijsko veleposlanstvo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ovo je jedan od najtežih napada na Kabul zadnjih godina i treći u tjedan dana, nakon napada na hotel Intercontinental 20. siječnja i na nevladinu organizaciju Spasite djecu u Jalalabadu, u srijedu.

Američki predsjednik Donald Trump pozvao je u subotu na "odlučno djelovanje" protiv talibana koji su preuzeli odgovornost za napad u Kabulu.

"Osuđujem kukavički napad autobombom koji se danas dogodio u Kabulu i u kojemu su poginuli desetci nedužnih civila i ranjene stotine", rekao je Trump u priopćenju. "Sve zemlje moraju sada odlučno djelovati protiv talibana i infrastruktura koje ih podupiru", istaknuo je.

"Rat protiv terora neće se dobiti molitvom i objavama (osude) na Twitteru. Vlada mora uzvratiti pokroviteljima terorizma na isti način", rekao je Afganistanac Sulejman na Twitteru.

Ne imenujući izravno Pakistan, većina korisnika interneta upire prstom u susjedni Pakistan koji optužuju da financira i pruža utočište talibanima i terorističkoj mreži Hakani koju glasnogovornik vlade optužuje za napad u Kabulu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a