Obavijesti

News

Komentari 79

U četvrtak i petak poslije praznika ide online za sve?

U četvrtak i petak poslije praznika ide online za sve?
2

U Istarskoj županiji danas odlučuju o tome hoće li sve škole prijeći na model C. Ministarstvo znanosti i obrazovanja kaže da zasad nema takve odluke

VIDEO

U modelu C, odnosno potpuno u online nastavi, trenutno je oko sedam škola u Hrvatskoj. Zasad nema razgovora o tome da se to uvede za sve škole u Hrvatskoj, no zaraženih među učenicima i nastavnicima sve je više.

Potvrdili su jučer tako iz Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Njihovi podaci pokazuju kako je nakon vikenda bilo 3820 Covid pozitivnih učenika na razini cijele Hrvatske, a njih 10.115 je u samoizolaciji. Zaraženih djelatnika u školama je 554, a u samoizolaciji ih je 159.

Fuchsov savjetnik: 'Učenicima se neće produljivati praznici'
Fuchsov savjetnik: 'Učenicima se neće produljivati praznici'

- Buknulo je tijekom vikenda, čekamo daljnje upute. Trenutno imamo učenike u samoizolaciji u sedam ili osam razreda, a dva su nam u potpunosti u online nastavi - kazao nam je Zlatko Stić, ravnatelj zagrebačke Prirodoslovne škole Vladimira Preloga.

Mnogo pozitivnih za vikend

Njegova kolegica i predsjednica Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja kaže kako nema potrebe proglašavati model C za sve škole. I u ministarstvu ističu kako dosad nisu primili obavijest osnivača o promjeni modela izvođenja nastave za sve škole na svom području.

Ono što planiraju i što će vjerojatno provesti je online nastava za osnovne i srednje škole idući četvrtak i petak, nakon što završe jesenski praznici za Sve svete.

Podsjetimo, učenici su na praznicima u ponedjeljak, utorak i srijedu te se na nastavu trebaju vratiti u četvrtak.

- Ono o čemu se govorilo je pojačana kontrola onih mjera koje su na snazi, korištenje maski, također se nastavljaju razgovori vezani za to što nam je četvrtina zaraženih iz školskog sustava, 25 posto, i razgovarali smo o tome kako iskoristiti neke nadolazeće blagdane, da se ona dva dana ne ide u školu. Ne bih htio prejudicirati - potvrdio je jučer i predsjednik Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović.

Fuchs: Mjere ostaju iste, o prelasku na online nastavu odlučivat će lokalni stožeri
Fuchs: Mjere ostaju iste, o prelasku na online nastavu odlučivat će lokalni stožeri

No iz Ministarstva oštro poručuju da takve odluke nema i da se ne planira online na razini cijele Hrvatske.

Kažu tako i u zagrebačkom Gradskom uredu za obrazovanje.

Svi čekaju praznike

No Stožer civilne zaštite Istarske županije danas raspravlja upravo o mogućnosti da sve tamošnje škole od 2. studenog krenu s online nastavom.

Tako bi školski uzrast nakon kratkog jesenskog odmora zbog blagdana Svih svetih mogao ostati kod kuće zbog online nastave.

Naime, ovog će tjedna poduzeti određene mjere kako bi smanjili broj novozaraženih, a prvi čovjek istarskog stožera, Dino Kozlevac, potvrdio je da se od ukupnog broja novozaraženih čak između 50 i 60 posto odnosi na učenike osnovnih i srednjih škola.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 79
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...