Obavijesti

News

Komentari 0

U Croatia osiguranju potpisan novi kolektivan ugovor

U Croatia osiguranju potpisan novi kolektivan ugovor

Veća prava i nagrade za visoku radnu učinkovitost, uz rast Božićnice i Regresa za sve zaposlene...

VIDEO

Uprava Croatia osiguranja i Granski sindikat zaposlenih u osiguranju Hrvatske potpisali su danas novi Kolektivni ugovor kojim je zadržana visoka razina radnih i materijalnih prava zaposlenika.

Novim Kolektivnim ugovorom predviđena su veća prava, viši iznosi mjesečnih stimulacija za radne rezultate i nagrade za visoku učinkovitost. S pozitivnim ostvarenim rezultatima poslovanja, Božićnica raste s 1.200kn na 1.500kn, a povećan je i Regres s 1.000kn na 1.500kn koji će biti isplaćen 30.6.2021. Povećana je i potpora za bolovanje s 30% na 50% prosječne plaće te je uveden plaćeni dopust za roditelje prvašića na prvi dan škole. Novi kolektivni ugovor fokusiran je na privlačenje, razvoj i nagrađivanje najboljih zaposlenika te izgradnju poticajnog radnog okruženja.

U odnosu na raniji KU, uvedene su jubilarne nagrade za pet godina neprekidnog rada u Društvu, uz optimizaciju ostalih jubilarnih nagrada prema standardima na tržištu. Smanjena su prava za programe zbrinjavanja, no adekvatne otpremnine i dalje će biti veće od zakonskog minimuma te usklađene s tržišnim standardima. U zaštiti prava radnika prilikom restrukturiranja ukinuto je ograničenje maksimalnog iznosa otpremnine koji je ranije bio ograničen na 20 prosječnih plaća Društva.

Kolektivni ugovor Croatia osiguranja još jednom potvrđuje kvalitetu radnih uvjeta u kompaniji i stabilnost uspostavljenog dijaloga sa socijalnim partnerima, a vrijedit će naredne tri godine, do 30.6.2024, kažu iz CO.

“Poštovanje zaposlenika, zaštita njihovih prava i kontinuirana ulaganja u njihov razvoj i nagrađivanje, naši su trajni prioriteti čiji značaj potvrđujemo i novim Kolektivnim ugovorom. Kao digitalni i tržišni lider koji predvodi transformaciju domaće industrije osiguranja, Croatia je danas atraktivan poslodavac u kojem se razvijaju pametne karijere.”, kaže Davor Tomašković, predsjednik Uprave Croatia osiguranja.

“Unatoč izazovima okruženja, novi Kolektivni ugovor odraz je poštovanja socijalnih partnera. Povećana su godišnja materijalna prava radnika, a usklađenja s tržišnim standardima uvažavaju potrebu za osiguravanjem visoke socijalne sigurnosti radnika te motivaciju zaposlenika. Croatia osiguranje i dalje pokazuje visoku razinu svijesti o zaposlenima kao najvećoj korporativnoj vrijednosti.”, kaže Miroslav Hrašćanec, predsjednik Granskog sindikata zaposlenih u osiguranju Hrvatske.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21