Obavijesti

News

Komentari 83

U Dubravi: Prateći GPS otkrili gdje su rastavili skupi Porsche

U Dubravi: Prateći GPS otkrili gdje su rastavili skupi Porsche
3

Kad su došli do autootpada u Dubravi, gdje su ‘pilili’ luksuzne aute, policija je uhitila dvojicu, a treći je pobjegao i njega policija još uvijek traži...

VIDEO

Matei K. (34) i njegov vršnjak Danijel M. završili su u istražnom zatvoru zbog umiješanosti u krađu skupocjenog Porsche Macana.

Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu poslao ih je u Remetinec na mjesec dana kako ne bi mogli ponoviti nedjelo. Kako neslužbeno doznajemo, do sada nisu osuđivani.

Podsjećamo, u subotu u poslijepodnevnim satima lupeži su se popeli u kuću na zagrebačkom Srebrnjaku, u kojoj živi vlasnik (31) automobila, koji je i vlasnik trgovačkog društva sa sjedištem u Ljubljani, na koju se auto vodi. Ušli su kroz prozor i ukrali originalni ključ automobila. Potom su se odvezli do autootpada na Miroševečkoj cesti i počeli rastavljati vozilo vrijedno oko 750.000 kuna. No posao im je upropastila pravovremena reakcija policije koja je ishodila sudski nalog te je prateći GPS ugrađen u automobil došla do autootpada na Miroševečkoj cesti. Vidjeli su svjetlo u objektu i krenuli u akciju. Dvojicu su uhitili dok im je, neslužbeno doznajemo, treći uspio pobjeći.

- Krim istraživanje je u tijeku i dok ne završi ne možemo dati više informacija - rekli su nam u zagrebačkoj policiji.

Osim Porschea, policajci su pronašli i BMW 4 te Audi A4, kao i više dijelova automobila visoke klase. Susjedi su rekli kako su u subotu vidjeli policiju, no da o razlogu njihova dolaska ne znaju ništa. Autootpad, pun rabljenih auta i dijelova, nalazi se uz cestu. Ljudi su u utorak tražili limara pa je za pretpostaviti da su aute popravljali i legalno. “Posebne poslove” obavljali su sa stražnje strane objekta kako bi imali potrebnu diskreciju.

Ukrali slovenski Porsche pa ga rastavili na dijelove u garaži...
Ukrali slovenski Porsche pa ga rastavili na dijelove u garaži...

Automafiju su razbili i opatijska te krčka policija. Uhitili su dvojac u dobi od 32 i 38 godina koje sumnjiče da su tijekom prosinca provaljivali u prostore s autootpadom na širem području Matulja i u nekoliko mjesta na području otoka Krka. Ukrali su nekoliko desetaka katalizatora vrijednih 60.000 kuna, koje je od njih, sumnja policija, znajući da su ukradeni, otkupljivao muškarac (52). Dio ukradenih predmeta pronađen je i vraćen vlasnicima. Na katalizatore su se lopovi namjerili jer sadrže plemenite i skupocjene metale poput paladija, rodija i platine te se uhodanim kanalima “izvoze” u Italiju gdje služe za izradu zubnih proteza.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 83
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a