Obavijesti

News

Komentari 59

Napad u Ankari izvela je žena: Poginulo 37 ljudi, 125 ranjeno

Napad u Ankari izvela je žena: Poginulo 37 ljudi, 125 ranjeno
5

Automobil pun eksploziva dignut je u zrak kod trga Kizilay. Za napad je osumnjičena žena (24) koja se 2013. godine pridružila militantoj grupi Radnička partija Kurdistana

VIDEO

Za napad autobombom u Ankari osumnjičena je žena koja se 2013. godine pridružila militantoj grupi Radnička partija Kurdistana, potvrđeno je danas iz službenih izvora. Žena je rođena 1992. godine u istočnom turskom gradu Kars.

U eksploziji u nedjelju navečer poginulo je najmanje 37 ljudi, a 125 ih je ranjeno, objavio je dan nakon tragedije turski ministar zdravstva Mehmet Muezzinoglu.

Automobil pun eksploziva dignut je u zrak kod trga Kizilay. Iako još nitko nije preuzeo odgovornost za napad, sigurnosne službe za Reuters su kazale kako sumnjaju na kurdsku Radničku stranku

Od nedjelje navečer sud u Ankari zabranio je internetski pristup Facebooku i Twitteru nakon što su korisnici počeli dijeliti fotografije s mjesta eksplozije, objavili su lokalni mediji. 

Proglašen je policijski sat u jugoistočnom gradu Sirnaku, pretežno naseljenom Kurdima. Policijski sat počinje danas u 23 sata.

Česti napadi u Turskoj

Turski predsjednik Tayyip Erdogan izjavio je da napad neće umanjiti odlučnost Turske u borbi protiv terorizma i da država nikad neće odustati od prava da brani svoje građane. 

Jens Stoltenberg, glavni tajnik NATO-a, organizacije čija je Turska članica, "oštro je osudio" napad te je istaknuo da su zemlje saveznice NATO-a solidarne s Turskom u odlučnoj borbi protiv terorizma u svim njegovim oblicima.

Turska vlada tvrdi da su napad 17. veljače u Ankari s 29 žrtava izveli kurdski militanti. Taj se napad dogodio blizu vojne baze, parlamenta i drugih vladinih ustanova.

Militanti Islamske države izveli su od lipnja 2015. najmanje četiri bombaška napada u Turskoj. Napade na vladine institucije i NATO u prošlosti su izvodile i lokalne džihadističke skupine te ljevičarski radikali.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

Pogledajte oluju koja ide prema Hrvatskoj: Podigli su žuti alarm
GRMLJAVINSKO NEVRIJEME

Pogledajte oluju koja ide prema Hrvatskoj: Podigli su žuti alarm

Žuti alarm označava potencijalno opasno vrijeme, a Državni hidrometeorološki zavod upalio ga je za nekoliko hrvatskih regija. Na stranici rain alarm vidi se kako oluja stiže sa zapada

Detalji tragedije u Rijeci: Dva muškarca se sukobila, umrli u bolnici. Jedan napadao susjede
UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE

Detalji tragedije u Rijeci: Dva muškarca se sukobila, umrli u bolnici. Jedan napadao susjede

UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE: Hitna, koja je na mjesto događaja stigla nešto iza 6:30, dvojac je prevezla u bolnicu, ali nažalost, unatoč naporima liječnika, nije im bilo spasa
Jeziv zločin u Rijeci: Anđelko je izbo Damira (38). On je 2012. na sličan način ubio svog partnera
NA SMRT JE IZBO UBOJICU

Jeziv zločin u Rijeci: Anđelko je izbo Damira (38). On je 2012. na sličan način ubio svog partnera

Bio je sav krvav, krv je s njega kapala po podu. Rekao mi je: 'Vidi što mi je uradio, izbo me na spavanju, idi, pomozi mu'. Onda sam se nagnula prema vratima i vidjela Anđelka, također, oblivenog krvlju, govore susjedi