News

Komentari 43

U Fran Mihaljeviću je 100 pacijenata s koronom: 'Imamo i zaražene rodilje i jedno dijete'

U Fran Mihaljeviću je 100 pacijenata s koronom: 'Imamo i zaražene rodilje i jedno dijete'

Samo mali broj je onaj koji je cijepljen ili mu je nepoznat cijepni status, ali to su zapravo sve praktički necijepljeni bolesnici, rekao je Zoran Barušić, zamjenik ravnateljice klinike dr. Fran Mihaljević

U klinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević ne osjeća se olakšanje. Iako je u drugim bolnicama blagi pad hospitalizacija, oni imaju 100 covid pozitivnih pacijenata i tek dva slobodna kreveta.

Zamjenik ravnateljice Zoran Barušić kaže kako imaju svih dobnih skupina, od najmlađih do najstarijih.

- Ono što pratimo cijelo vrijeme pa tako i u ovom valu to je izrazito velik broj onih mlađe odnosno srednje-dobne skupine - rekao je Barušić za RTL.

Imaju i hospitaliziranih trudnica.

- I rodilje i jedno dijete u ovom trenutku - rekao je Barušić.

Imaju 25 pacijenata u dvije intenzivne jedinice.

- Od toga ih je 11 na ecmo potpori i svi su zapravo na nekom obliku respiratorne potpore odnosno mehaničke ventilacije - rekao je Barušić.

- Samo mali broj je onaj koji je cijepljen ili mu je nepoznat cijepni status, ali to su zapravo sve praktički necijepljeni bolesnici - dodao je.

Jučer su imali jednog preminulog.

- Sve ovisi o broju onih koji su teško bolesni i kako se situacija razvija od dana do dana, ali mi taj broj bolesnih koji će umrijeti ćemo vidjeti u sljedećim danima generirano zapravo iz ove cijele epidemiološke situacije koja je zapravo loša još uvijek - rekao je Barušić.

Osvrnuo se i na novi soj Omikron.

- Ne znamo još uvijek dosta o tome soju i sve ovisi zapravo o novim saznanjima, kakav će daljnji tijek biti prvenstveno što se tiče i epidemioloških mjera, a i onoga svega što će polučiti eventualno neki razvoj novih cjepiva - rekao je Barušić.

Barušić kaže da je moguće da smo prošli vrh četvrtog vala.

- Još uvijek moramo osjetiti rezultate velikog broja oboljelih koji su se generirali zadnjih 10-ak dana, dva tjedna. što će biti u danima koji slijede, vidjet ćemo, međutim mi smo puni u ovome trenutku, praktički nemamo slobodno mjesto i dokle god bude tako na nama će biti da ne možemo reći da je situacija  imalo bolja - zaključio je Barušić.

Najčitaniji članci