News

Komentari 3

U gorju i nizinama bijeli Božić, a na Jadranu kiša i grmljavina

U gorju i nizinama bijeli Božić, a na Jadranu kiša i grmljavina

Uz pad temperature kiša će sredinom dana prelaziti u susnježicu i snijeg, ponajprije u gorskim predjelima, ponegdje i u nizinama. Na Jadranu mogući i pljuskovi s grmljavinom

Na Božić će prevladavati oblačno vrijeme s kišom, na Jadranu i pljuskovima s grmljavinom. Oborina će lokalno biti obilna, a uz pad temperature kiša će sredinom dana prelaziti u susnježicu i snijeg, ponajprije u gorskim predjelima, ponegdje i u nizinama, prognozira za Božić Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Na sjevernom Jadranu će biti snijega nošenog burom. Zapuhat će umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na Jadranu jugozapadnjak i južni vjetar u okretanju na jaku i olujnu buru na sjevernom dijelu, prema večeri i na sjeveru Dalmacije. Bura navečer u jačanju.

Temperatura zraka od 4 do 9, na Jadranu od 11 do 16 stupnjeva Celzijevih, u drugom dijelu dana hladnije.

Kolnici su jutros mokri ili samo vlažni i skliski, ponegdje ima i magle, javlja Hrvatski autoklub (HAK) i upozorava na moguće odrone.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona bit će na pojedinim državnim cestama u Istri i priobalju danas od 15 do 23 sata.

Zabrane nema na autocestama kao i na državnoj cesti DC1.

Na graničnom prijelazu Bajakovu u teretnom prometu čeka se pet sati na ulaz u Srbiju. 

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Najčitaniji članci