Obavijesti

News

Komentari 27

U Istri nanosi snijega do metar i pol, a na Jadranu jaka bura

U Istri nanosi snijega do metar i pol, a na Jadranu jaka bura
1

Državni hidrometeorološki zavod javlja kako je pred nama subota s pretežito lošim vremenom. U unutrašnjosti će biti tek oblačno, ali na Jadranu se očekuju umjerena i jaka bura...

VIDEO

U unutrašnjosti umjereno do pretežno oblačno mjestimice s kišom, a u gorskoj će Hrvatskoj biti i susnježice ili snijega. Na Jadranu djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, a prema večeri oblačnije uz malo kiše na južnom dijelu, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za subotu. 

Puhat će povremeno umjeren, na udare ponegdje i jak sjeveroistočni vjetar. Na Jadranu umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim, krajem dana moguće i orkanskim udarima.  

Temperatura zraka uglavnom između 7 i 11 Celzijevih stupnjeva, u gorju malo niža, a na Jadranu od 12 do 17 Celzijevih stupnjeva. 

U Istri nanosi snijega i do 150 cm

- Zbog temperatura koje su proteklih dana bile relativno visoke za vrijeme oborina, na samom vrhu Učke mjerili smo oko 0°C ili tek malo ispod toga, dok je na nižim dijelovima temperatura imala pozitivan predznak. Upravo zbog toga Vojak je cijelo vrijeme imao oborine u obliku snijega, dok je tik ispod vrha (gdje je 2-3°C toplije) padala kiša. Stoga sam vrh Učke ima oko 60 cm snijega, u nanosima i preko 150 cm, dok već na visini od oko 1300 mnv ima znatno manje snijega, svega 15-tak centimetara, piše Istramet.hr

3
| Foto: Istramet

HAK: Olujni vjetar na dionicama A1 i A6

Zbog olujnog vjetra, samo osobna vozila smiju prometovati na autocestama: A1 između tunela Sv. Rok i čvora Maslenica, (obilazak za ostale skupine vozila je: čvor Sv. Rok-Gračac-Obrovac-Maslenica) i A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Delnice-Kikovica, u oba smjera (obilazak za ostale skupine je DC3 Stara cesta kroz Gorski kotar), izvijestio je u subotu Hrvatski autoklub.

Kolnici su mokri i skliski u Gorskom kotaru, Istri, Lici, Slavoniji, dijelu Dalmacije te središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Magla mjestimice smanjuje vidljivost u središnjoj Hrvatskoj, a ima je i na autocesti A1 između Karlovca i Bosiljeva.

Do 31. ožujka, zbog radova, na autocesti A6 Rijeka-Zagreb u zonama tunela Tuhobić i Javorova Kosa-Pod Vugleš, od 22,00 do 05,00 sati, promet će biti prekidan u nekoliko navrata po 15 minuta.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb zbog radova u tunelu Veliki Gložac, u smjeru Zagreba, vozi se usporeno, jednim trakom, a iza vijadukta Bukovo u smjeru Rijeke uz ograničenje brzine zbog sanacije odrona.

Zbog biciklističke utrke 13. Istarsko proljeće na području Istrske županije od 11. do 13. ožujka vozače se poziva na oprez na sljedećim dionicama cesta: 12. ožujka od 11 do 15 sati: Vrsar-Limski kanal- Rovinjsko Selo-Rovinj- Kanfanar-Žminj- Gračišće-Kršan-Dolenjska Vas-Lupoglav-Buzet-Livade-Motovun; 13. ožujka od 11 do 14,45 sati: Pazin-Baderna-Vižinada-Nova Vas-Novigrad-Dajla-Umag-Buje-Plovanija-Sv. Marija na Krasu-Umag-Zambratija-Valica-Umag.

Zimski su uvjeti te zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na ŽC Bjelopolje-Donji Lapac u Lici.

Do 20. ožujka  zatvoren je GP Požane (zbog radova na državnoj cesti DC201 GP Požane-GP Sočerga). Obilazak je preko graničnog prijelaza Kaštel/Dragonja.

 Do 30. travnja zbog radova, vozi se usporeno graničnim prijelazom Vinjani Donji.
 Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Trajekti i katamarani plove redovito.

Zbog radova na ukrcajnoj rampi u luci Prizna od  mogući su poremećaji prometa u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta.

Do 18. travnja zbog radova u trajektnom pristaništu u Loparu, ne plovi trajekt na liniji Valbiska (otok Krk)–Lopar (otok Rab).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Slovenac dobio 51 milijun na lotu, a u općini trljaju ruke: 'To nam baš treba nakon poplava'
POZAMAŠNA SVOTA

Slovenac dobio 51 milijun na lotu, a u općini trljaju ruke: 'To nam baš treba nakon poplava'

Kada je novi slovenski milijunaš u srijedu kući odnio dobitak, Mengešu je kao općini stalnog prebivališta pripao dio dobitka i to čak devet milijuna eura. Pobjedniku je ostalo 51 milijun eura
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.