News

Komentari 0

U Hrvatskoj oblačno s kišom, ujutro će u gorju pasti snijeg

U Hrvatskoj oblačno s kišom, ujutro će u gorju pasti snijeg

Sredinom dana doći će do smanjenja naoblake najprije na istoku i jugu zemlje, zatim i u središnjim predjelima. Vjetar će puhati slab, a na Jadranu slaba i lokalno umjerena bura te istočni vjetar

U Hrvatskoj će u srijedu prevladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana mjestimice će biti malo kiše, u prvom dijelu dana uglavnom u gorju i snijega, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Sredinom dana doći će do smanjenja naoblake najprije na istoku i jugu zemlje, zatim i u središnjim predjelima.

Vjetar će puhati slab, a na Jadranu slaba i lokalno umjerena bura te istočni vjetar.

Najviša temperatura zraka kretat će se između -1 i 4, na Jadranu od 7 do 12 Celzijevih stupnjeva.

HAK: Moguća je poledica na cesti

Mokri su i skliski kolnici mjestimice u Dalmaciji, a zbog niskih temperatura u unutrašnjosti je mjestimice moguća poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima, upozoravaju iz Hrvatskog autokluba (HAK)

Zastoji su povremeno na dionicama cesta gdje traju radovi te na gradskim prometnicama. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

HAK vozačima savjetuje da na put ne kreću bez propisane zimske opreme koja je i zakonom obvezna na zimskim dionicama javnih cesta u Republici Hrvatskoj, od 15. studenoga 2021. do 15. travnja 2022. godine.

U pomorskom te u željezničkom putničkom prometu trenutačno nema poteškoća. 

Najčitaniji članci