Obavijesti

News

Komentari 1

U jednom od žarišta Covida-19 krenuo novi val širenja zaraze, i sve to zbog - svadbenog slavlja!

U jednom od žarišta Covida-19 krenuo novi val širenja zaraze, i sve to zbog - svadbenog slavlja!
1

Iran, koji od sredine travnja postupno ublažava mjere karantene, proteklih je dana izvijestio o naglom dnevnom porastu novih zaraza. Ukupna brojka od 3574 novih slučajeva u četvrtak bila je najviša od veljače, kada je objavljena epidemija

VIDEO

Svadbeno slavlje pridonijelo je novom širenju zaraze koronavirusom u Iranu, rekao je u subotu predsjednik Hasan Rohani, ali ustrajao je na tome da zemlja nema druge mogućnosti nego ostaviti svoje gospodarstvo otvorenim usprkos upozorenjima o drugom valu epidemije.

Iran, koji od sredine travnja postupno ublažava mjere karantene, proteklih je dana izvijestio o naglom dnevnom porastu novih zaraza. Ukupna brojka od 3574 novih slučajeva u četvrtak bila je najviša od veljače, kada je objavljena epidemija.

'Ako Iran želi izaći iz izolacije, moraju početi poštivati pravila'
'Ako Iran želi izaći iz izolacije, moraju početi poštivati pravila'

"Na jednom smo mjestu bili svjedoci vrhunca ove epidemije, čiji je izvor bilo vjenčanje koje je uzrokovalo probleme ljudima, zdravstvenim djelatnicima i gubitke za gospodarstvo i zdravstveni sustav zemlje", rekao je Rohani na sastanku nacionalnog odbora za borbu protiv epidemije u Teheranu prenošenom putem televizije. Nije rekao kada se i gdje odvijalo vjenčanje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Broj novih slučajeva smanjio se na 2269, čime je ukupan broj zaraženih koronavirusom u Iranu 169.425. Umrlo je 8209 ljudi. Zdravstveni dužnosnici upozoravaju na drugi val zaraze, ali kažu da bi razlog porasta u novim slučajevima mogao biti šire testiranje.

People wear protective face masks as they attend the opening ceremony of Iran

Jedan dužnosnik rekao je da je oko 70% novih slučajeva u Teheranu bilo među onima koji su proteklih dana putovali izvan glavnog grada.

Iran se bori da suzbije širenje covida-19, ali vlasti su zabrinute da bi mjere ograničavanja javnog i gospodarskog života radi suzbijanja virusa mogle uništiti gospodarstvo koje se već bori pod međunarodnim sankcijama.

"U tim okolnostima, nemamo drugog izbora", dodao je Rohani. "Moramo raditi, naše tvornice moraju biti aktivne, naše trgovine moraju biti otvorene, a u zemlji mora biti kretanja koliko je potrebno."

Outbreak of the coronavirus disease (COVID-19) in Tehran

Iranska sveučilišta ponovno su otvorena u subotu nakon što su bila zatvorena više od tri i pol mjeseca, izvijestili su državni mediji. Domovi za stare i nemoćne ponovno će se otvoriti sljedeće subote, rekao je Rohani.

Od 21. lipnja moći će se ponovno otvoriti škole, kazališta, koncerti i glazbene dvorane, no smjet će biti ispunjeni samo pola njihova kapaciteta.

Otvorit će se i više džamija, nakon što su se prošli mjesec otvorile one na područjima najmanjeg rizika. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a