News

Komentari 0

U Međimurskoj županiji 53 nova slučaja zaraze, preminuo jedan

U Međimurskoj županiji 53 nova slučaja zaraze, preminuo jedan

U protekla 24 sata hospitalizirano je deset, a otpušteno osam osoba, dok je pet pacijenta na invazivnoj respiraciji. Umrla je žena stara 88 godina

U protekla 24 sata Međimurska županija broji 53 nova slučaja zaraze koronavirusom, a umrla je jedna covid pozitivna osoba, priopćio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite.

Prema podacima županijskog Zavoda za javno zdravstvo, obrađen je 161 uzorak, od čega je evidentiran 51 pozitivan nalaz na SARS-CoV-2 virus, što je 31,7 posto pozitivnih od broja testiranih. Iz drugih županija prijavljena su dva pozitivna slučaja kod osoba s prebivalištem ili boravištem u Međimurskoj županiji.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 89 625 uzoraka, ne računajući testiranja građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U protekla 24 sata oporavilo se 117 osoba, pa je broj pozitivnih na današnji dan 594.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 115 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirano je deset, a otpušteno osam osoba, dok je pet pacijenta na invazivnoj respiraciji. Umrla je žena stara 88 godina.

Građani se mogu cijepiti svakim radnim danom od 9 do 13 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije te od 13 do 18 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec.

U subotu, 18. prosinca 2021. godine cijepljenje će se provoditi u Murskom Središću, u školskoj sportskoj dvorani. Za cijepljenje nije potrebna prethodna najava, a cijepit će se s 1., 2., i 3. dozom svim dostupnim cjepivima. Svi građani kojima je prošlo šest mjeseci od cijepljenja 2. dozom, mogu se cijepiti 3. dozom.

Najčitaniji članci