Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
3 komentara

U Njemačkoj 1,78 milijuna ljudi u osam godina zatražilo azil

U Njemačkoj je 1023 tražitelja azila koji četvrti put pokušavaju dobiti azil, a 294 ih to pokuša pet ili više puta. Njemački ministar unutarnjih poslova Horst Seehofer pozvao je na reforme za dobivanje azila

Foto: Pixell
3 komentara

Tisuće tražitelja azila koji žive u Njemačkoj već su bili deportirani ili su dobrovoljno napustili zemlju prije nego su se vratili te ponovno zatražili azil, prema izvješću lista Welt am Sonntag.

Do 30. listopada 2019. u Njemačkoj je bilo 4916 tražitelja azila koji su već ušli u zemlju dvaput od 2012., te su tada ili deportirani ili su otišli dobrovoljno.Nakon toga ponovno su se vratili i zatražili azil treći put, napisao je list citirajući podatke njemačke vlade.

U Njemačkoj je 1023 tražitelja azila koji četvrti put pokušavaju dobiti azil, a 294 ih to pokuša pet ili više puta. 

Prema njemačkom saveznom statističkom uredu, u tu je zemlju u razdoblju između 2010. i 2018. tražeći utočište došlo 1,78 milijuna ljudi.

INCIDENT U MRKOPLJU Migrant se opirao policajcima u Gorskom kotaru, upucali su ga

Njemački ministar unutarnjih poslova Horst Seehofer pozvao je na reforme za dobivanje azila u Europi uključujući i uvođenje procedure u kojoj bi se provelo inicijalno ispitivanje migrantskih zahtjeva za zaštitom prije nego što uđu u Europu.

On je prije nekoliko tjedana najavio strože granične kontrole, kao odgovor na kontroverzni ponovni ulazak vodećeg člana libanonskoga klana Miri u Njemačku.

Ibrahim Miri depotiran je u Libanon u srpnju nakon što je osuđen za organizirani narkokriminal, no potkraj listopada ponovno je došao u Bremen.

Nakon toga opet je deportiran potkraj listopada.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message