News

Komentari 33

U novogodišnjoj noći poginuli mladi vozač (24) i pješak (47)

U novogodišnjoj noći poginuli mladi vozač (24) i pješak (47)

Između Jastrebarskog i Zagreba vozač je naletio na vozačicu iz suprotnog traka koja se izvukla s lakšim ozljedama, a kod Ploča je stradao pješak koji je hodao cestom

Hrvatske ceste u novogodišnjoj noći odnijele su tri života. Uz policajca (47) kod Požege, koji je poginuo nakon što se zabio u stup javne rasvjete, stradali su i mladi vozač (24) u Donjoj Zdenčini kraj Zagreba te pješak (47) u Staševici kod Ploča.

Oko 19.50 u Ulici Donja Zdenčina 24-godišnjak u Hyundai Atosu zagrebačkih registarskih oznaka, koji se kretao prema sjeveru, prešao je u suprotni trak i naletio na Opel Corsu zagrebačkih registracija u kojoj je bila 25-godišnjakinja.

Nesretniku u Hyundaiju nije bilo spasa, dok je vozačica Opela lakše ozlijeđena i pomoć joj je pružena u KBC Sestre milosrdnice, javila je PU Zagrebačka.

Nešto kasnije, oko 23.15, iz pravca Staševice prema Draževitićima vozač (60) automobila makarskih registracija naletio je na 47-godišnjeg pješaka koji je hodao cestom.

Preminuo je na mjestu događaja. Očevidom prometne nesreće rukovodio je općinski državni odvjetnik, izvijestili su iz PU Dubrovačko-neretvanske.

Policajac u Alilovcima udario u prilaz pa u stup javne rasvjete

Požeško-slavonska policija objavila je izvješće o prometnoj nesreći u mjestu Alilovci u kojoj je poginuo 47-godišnji policajac iz Mihaljevaca izvan dužnosti.

Oko 18.20, vozeći se u Audiju požeških registracija, sišao je na putnu bankinu, izletio vozilom s kolnika i udario u betonski propust kolnog ulaza u vlasništvu 44-godišnjaka. Zanijelo ga je te je potom udario u betonski stup u vlasništvu HEP-a i završio na zapadnoj prometnoj traci.

- Udarac je bio strašan. Auto je uništen. Došli su odmah vatrogasci iz Kaptola, policija i Hitna pomoć, ali nije mu bilo pomoći - kažu mještani Alilovaca.

Svi su u šoku, a posebno kolege koji su dolaskom na mjesto nesreće zanijemili vidjevši da im je poginuo kolega.

- Vjerojatno je išao kući u Mihaljevce - dodaju mještani.

Kako se neslužbeno doznaje, policajac je bio oženjen i otac dvoje djece.

Županijska cesta ŽC4115 bila je zatvorena za sav promet od 18.40 do 22.25 koji se odvijao alternativnim pravcima. Slijedi izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Naslovna fotografija: ilustracija

Najčitaniji članci