Obavijesti

News

Komentari 112

U novoj masovnoj grobnici kod Vukovara pronašli su posmrtne ostatke 10 ljudi, stigao Medved

U novoj masovnoj grobnici kod Vukovara pronašli su posmrtne ostatke 10 ljudi, stigao Medved
12

Mjesto masovne grobnice danas je posjetio i ministar Tomo Medved zajedno s članovima obitelji koji još uvijek traže svoje nestale...

VIDEO

U masovnoj grobnici na divljem deponiju između Bobote i Pačetina otkriveni su posmrtni ostaci deset ljudi.

Podsjetimo, jučer su iz Ministarstva hrvatskih branitelja izvijestili da su pronađeni posmrtni ostaci pet ljudi. Prema današnjim informacijama, taj broj je narastao na deset, a s obzirom da je dosad pretražena trećina lokaliteta nije isključeno da ovaj broj neće biti konačan.
 

To je 151. masovna grobnica u Hrvatskoj do sada. Grobnica je pronađena 200 metara od ceste koja spaja ova dva naselja, u blizini šumarka. Na tom mjestu je proteklih godina napravljena divlja deponija. Mjesto masovne grobnice danas je posjetio i ministar Tomo Medved zajedno s članovima obitelji koji još uvijek traže svoje nestale.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ljudi su na ovome mjestu neljudski zatrpani na smetlištu. Pronalazak ovih tijela daje nadu svim obiteljima da će doći do istine o svojim najmilijima. Najmanje deset obitelji će poslije identifikacije imati gdje otići i zapaliti svijeću. Tko od obitelji koji tragaju za svojim nestalima ovaj put nije imao „sreću“ ostat će im nada da će i oni uskoro pronaći posmrtne ostatke svojih najmilijih kako bi ih mogli pokopati kako dolikuje i imati gdje zapaliti svijeću - rekla je Ljiljana Alvir za Večernji List.

Nedaleko od Vukovara pronađena nova masovna grobnica s najmanje 10 tijela

Među obiteljima je bila i Marija Šestan koja već 30 godina traga za nestalim sinom Tomislavom koji je bio vukovarski branitelj. Kazala je kako je do sada prošla kroz razna mjesta gdje su ekshumirani posmrtni ostaci, ali i da njen sin do sada nije pronađen.

- Strašno je kada dođete na ovako mjesto, vidite sve to blato, kišu, tu jamu s posmrtnim ostacima ubijenih ljudi. Nadam se kako ću ovaj put i imati, nazovi to, srećom da pronađen gdje su posmrtni ostaci moga sina. Mogu samo moliti, ne zahtijevati, da oni koji imaju nekakve informacije o nestalima to i kažu, da im omekša srce kako bi znali gdje da se kopa - rekla je Šestan za Večernji.

'Stalno tražimo od Srbije da nam dostave podatke gdje su posmrtni ostaci'

Ministar branitelja Tomo Medved rekao je nedavno o problematici nestalih

- Ne prođe tjedan da ne tražimo od Srbije da nam dostave podatke gdje su posmrtni ostaci. Posjedujemo dokumentaciju da je srpska vojska provodila ekshumaciju. Njihovi liječnici sudjelovali  su u ekshumaciji i preseljenju. Znamo tko je u tome sudjelovao, od njih tražimo gdje su posmrtni ostaci… - rekao je Medved.

Zakon o nestalima iz Domovinskom rata donesen je 2019. godine
- U Zakonu smo propisali nadležnost RH u procesu pronalaska svih naših građana - rekao je Medved.

Serijal Nestali možete pronaći OVDJE:

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 112
VIDEO

HDZ pao na 60 mandata, SDP na 42, DP na 14 mandata, Most na 11, Možemo ima 10 mandata
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

HDZ pao na 60 mandata, SDP na 42, DP na 14 mandata, Most na 11, Možemo ima 10 mandata

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata

UŽIVO Gužve na biralištima! Mnogi se žale da ih nema na listi. DIP se oglasio o izlaznosti
IZ MINUTE U MINUTU

UŽIVO Gužve na biralištima! Mnogi se žale da ih nema na listi. DIP se oglasio o izlaznosti

Hrvatska bira 11. saziv Sabora odnosno 151 zastupnika. Građani svoje pravo mogu iskoristiti do 19 sati, kada se birališta zatvaraju
FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto