Obavijesti

News

Komentari 57

Nakon osnovnih škola štrajk su prekinuli i na fakultetima

Nakon osnovnih škola štrajk su prekinuli i na fakultetima
1

Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama i dalje nastavlja štrajk te želi pregovore s premijerom Milanovićem. Sindikat Preporod također ostaje u štrajku

VIDEO

Veliko vijeće Sindikata hrvatskih učitelja objavilo je kako prekida štrajk u osnovnim školama.

- Pokazali smo okolini koliko je naša profesija marginalizirana, koliko smo materijalno, ali  i statusno degradirani. No, mi smo i ovaj put pokazali da bez obzira što nas ponekad ne znaju cijeniti drugi, kao npr. Vlada Republike Hrvatske, da mi znamo cijeniti  sebe i braniti svoju profesiju. Zaustavili smo sustav, ukazali smo društvu na probleme u obrazovanju, pokazali jedinstvo - USPJELI SMO! - objavio je sindikat na svojim stranicama i dodao:

- Veliko vijeće, kao nadležno tijelo, donijelo je odluku o prekidu štrajka. Dostojanstveni  izlazimo iz štrajka iako ćemo još dugo pamtiti gorak okus pisma namjere  što nam je Vlada Republike Hrvatske jučer uručila kao čestitku prije Dana učitelja. Na kraju vam svima poručujem: Ovo nije kraj, ovo je samo početak.

Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama i dalje nastavlja štrajk te želi pregovore s premijerom Milanovićem i ministrom Lalovcem. Sindikat Preporod priopćio je da oni ostaju u štrajku do ispunjenja zahtjeva upućenog Vladi ili do donošenja odluke o prekidu štrajka od strane ostalih triju sindikata.

Prekinut je štrajk u osnovnim školama, a nastavlja se u srednjima, potvrdili su čelnici dvaju sindikata - Sanja Šprem iz Sindikata hrvatskih učitelja te čelnik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec.

Štrajk obustavili i na fakultetima

Nakon učitelja od štrajk se od četvrtka obustavlja i u sustavu znanosti i visokog obrazovanja. Na provedenom referendumu 56,9 posto članstva izjasnilo se protiv nastavka štrajka, dok je za štrajk dulji od pet dana bilo 43,1 posto članova obuhvaćenih referendumom.  

Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja je u periodu od 29. do 30. rujna 2015. godine proveo referendum među svojim članovima o nastavku štrajka, sukladno obvezi koju ima po Statutu. Naime, statut im propisuje da je za svaki štrajk dulji od pet dana obvezno provesti referendum, a smatra se da je štrajk referendumom prihvaćen ako se za štrajk izjasnilo više od 50 posto ukupnoga broja članova na koje se referendum odnosi. 

Prema podacima zaprimljenim 1. listopada do 11 sati od ureda državne uprave u županijama i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba, a kojima su školske ustanove slale podatke, u 319 srednjoškolskih ustanova, što uključuje i učeničke domove, u štrajk je uključeno 24,68 posto radnika.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije