Obavijesti

News

Komentari 4

U otkupu sekundarnih sirovina utajio preko 1,3 mil. kn poreza

Osumnjičeni je od siječnja do listopada 2013. „organizirao otkup sekundarnih sirovina na području Karlovca i Siska te prilikom isplata građanima izbjegavao evidentirati i obračunati porezne osnovice"

VIDEO

Karlovačka policija prijavila je 65-godišnjaka kojega tereti da je u organiziranju otkupa sekundarnih sirovina na području Karlovca i Siska utajio porez, prirez i doprinose u iznosu od preko 1,3 milijuna kuna.

Ne navodeći ime 65-godišnjaka ni tvrtku u kojoj je radio policija je izvijestila da je osumnjičeni kao odgovorna osoba poduzeća sa sjedištem u Karlovcu od siječnja do listopada 2013. „organizirao otkup sekundarnih sirovina od građana na području Karlovca i Siska te prilikom isplata građanima za otkup sekundarnih sirovina i otpadnog materijala izbjegavao evidentirati i obračunati porezne osnovice radi plaćanja poreza na dohodak i odgovarajućih doprinosa“.

Sumnja se da je u cilju prikrivanja identiteta poreznih obveznika, zaposlenicima dao usmenu uputu da upišu podatke o identitetu osoba koji nisu bili stvarni prodavatelji kako bi se fiktivno prikazala prodaja, a ti podaci kasnije su korišteni prilikom sačinjavanja fiktivnih otkupnih blokova.   

"Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da su sačinjeni fiktivni otkupni blokovi u cilju prikrivanja identiteta građana stvarnih prodavatelja kao obveznika plaćanja poreza na dohodak od drugog dohotka, kojom prilikom je nepoznatim osobama isplaćeno više od 1.400.000 kuna čime je izvršena utaja poreza i prireza te doprinosa u iznosu većem od 1.300.000 kuna. Navedeni fiktivni otkupni blokovi, kao i blagajnički izvještaji te blagajnički dnevnici su po nalogu osumnjičenog uporabljeni kao pravi u poslovanju trgovačkog društva", izvijestila je policija na svojoj internetskoj stranici.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Golob: 'Plenković će sigurno formirati novu vladu'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Golob: 'Plenković će sigurno formirati novu vladu'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke