Obavijesti

News

Komentari 309

Parizom marširalo milijun ljudi, svjetski čelnici na čelu kolone

Parizom marširalo milijun ljudi, svjetski čelnici na čelu kolone
19

Premijer Milanović te dvoje ministara otišli su u Francusku odati počast žrtvama terorističkih napada u Parizu. Na mimohodu su brojni europski i svjetski političari

VIDEO

Marš je krenuo u 15 sati s pariškog Trga Republike gdje su se okupili deseci tisuća ljudi. Na njemu je sudjelovalo i 40 svjetskih lidera, a sve osigurava više od dvije tisuće policajaca i 1350 vojnika.

Pokretanje videa...

24sataTV 00:21

Stigli su njemačka kancelarka Angela Merkel , bivši francuski predsjednik Nicolas Sarkozy , ukrajinski predsjednik Petro Porošenko , jordanski kralj Abdulah i kraljica Rania , palestinski predsjednik Mahmoud Abbas , britanski premijer David Cameron i drugi.

Dolazak na mimohod u Pariz najavili su predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk , španjolski i talijanski premijeri Mariano Rajoy i Matteo Renzi . Dolazak je potvrdio i turski premijer Ahmet Davutoglu , a iz Rusije ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov .

Na mimohodu u francuskoj prijestolnici okupilo se više od milijun ljudi.

Na maršu i predstavnici Hrvatske

- Zajedništvom, suradnjom među državama, zajedničkom borbom za afirmaciju složnosti u različitosti jer mi jesmo različiti, ali upravo ta sposobnost da živimo u različitosti je jedna od najvećih i najvažniji europskih vrijednosti - odgovorila je Vesna Pusić na pitanje kako će Europa nakon napada vratiti povjerenje i osjećaj sigurnosti.

Napade u Parizu, ali i ISIL Pusić je u nedjelju nazvala '' neprijateljima čovječanstva ''. Ministrica vanjskih i europskih poslova te potpredsjednica Vlade je s premijerom Zoranom Milanoviće m i ministrom unutarnjih poslova Rankom Ostojićem otputovala u Pariz na mimohod u sjećanje na žrtve pokolja u redakciji lista ' Charlie Hebdo '.

Braću teroriste ubili u akciji policije

Mimohod ulicama Pariza održan je u znak sjećanja na žrtve terorističkog napada koji su u srijedu počinili braća Said i Šerif Kouachi. Oni su, nakon bijega i dva i pol dana skrivanja, u petak kasno poslijepodne ubijeni tijekom policijske akcije u industrijskoj zoni Pariza. Podsjetimo, braća su u srijedu nešto prije podneva upala u redakciju satiričnog časopisa Charlie Hebdo u središtu grada te hladnokrvno pobila 12 ljudi, među kojima urednika časopisa, novinare i karikaturiste.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 309
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
Stjepan (26) otišao na trening pa  misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'
JESTE LI GA VIDJELI?

Stjepan (26) otišao na trening pa misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. Visoke je oko 185 centimetara i sportske je građe