Obavijesti

News

Komentari 10

'U pola sata uništeno nam je sve što smo godinama gradili'

'U pola sata uništeno nam je sve što smo godinama gradili'
5

Devetoročlanoj obitelji Petrešević iz Zagreba treba pomoć. Uz bolesti, ali i druge probleme ostali su bez jedinog doma

VIDEO

Smrad gareži prvo je što osjetite u malom, neasfaltiranom i krivudavom odvojku ulice Vrbje, smještenoj na zapadu jezera Jarun. Iz daleka se vidi požarom uništeno krovište, a u samom dvorištu vide se ostaci onog što su nekad zvali životom.

Zagreb: Obitelj Petrešivić u požaru je izgubila sve

Majka Martina i otac Ivica Petrešević, inače roditelji sedmero djece, na zgarište su došli samo sa sinom Martinom. Imao je prvu pričest.

- Ono što nije izgorjelo, natopila je voda. Probrali smo neke stvari koje su se dale spasiti da bi imali bar za ovu prigodu. Ostali smo bez svega - priča nam na početku Martina. Vesele joj se pas i mačke koji su je vidjeli kako je ušla u dvorište. Žamor djece i uobičajenu buku zamijenila je tišina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Kćer Paula nas je spasila. Ona je bila na katu s djedom poslije 1 sat kad je sve krenulo. Probudila nas je i rekla kako smrdi po dimu. Kad sam izašao, vidio sam kako kroz prozor sukljaju dim i plamen. Pomogao sam mom ocu da siđe - ispričao nam je Ivica koji je branitelj i ima problema sa zdravljem. Požar je vrlo brzo progutao velik dio krova i počeo se širiti na kat. Ugasili su ga zagrebački vatrogasci kojima je u ispomoć došao niz cisterni s vodom. Vodovoda u ulici, kao ni hidrantske mreže i kanalizacije, nema.

- Tu živimo više od 20 godina. Oko nas se izgradilo cijelo naselje, tu je niz zgrada, a prema nama se ponašaju kao da ne postojimo, kao da ulica nije ucrtana u kartu Zagreba - očajni su Petreševići. Jednom sinu je od stresa nakon požara počela otpadati kosa. I dalje kašlju jer su se nadisali dima.

- Nedavno smo obnovili prizemlje, kupili nove stvari i sad sve to možemo baciti. U dvorištu su nam dvije izgorjele škrinje s mesom, sve je propalo - kažu nam.

Zagreb: Obitelj Petrešivić u požaru je izgubila sve

Prvu noć nakon katastrofe proveli su u hostelu Arena. Puno ih je pa su smješteni u različitim sobama. Oni sad samo žele biti jedan blizu drugoga. Nadaju se nekakvom rješenju pošto moraju nastaviti raditi u Zagrebu, gdje uostalom djeca idu u školu. Za požar je, prema očevidu, krivo naponsko preopterećenje.

- Nije nam jasno kakvo je preopterećenje bilo kad su u jedan ujutro radili samo frižideri i televizor. Kabeli ovako stoje više od dva desetljeća koliko smo tu i nikad nam prekidač nije izbio. Mi po tome nismo petljali - jasni su iz obitelji.

Ako im netko želi pomoći može im se obratiti na broj 097/634-2395.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Iz SDP-a najavili izvanredno obraćanje nakon sjednice Ustavnog suda o Milanoviću
POSTIZBORNI PREGOVORI

Iz SDP-a najavili izvanredno obraćanje nakon sjednice Ustavnog suda o Milanoviću

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1