News

Komentari 0

U Poreču ozlijeđena žena na pješačkom prijelazu, policija uputila apel svim vozačima

U Poreču ozlijeđena žena na pješačkom prijelazu, policija uputila apel svim vozačima

Još jedan slučaj obaranja pješaka na pješačkom prijelazu dogodio se u četvrtak u Poreču pa je istarska policija još jednom uputila apel vozačima da povećaju oprez i uvažavaju pješake u prometu

U četvrtak oko 18.50 sati 36-godišnjakinja koja je upravljala mercedesom pulske registracije Ulicom Mate Vlašića nije se približila pješačkom prijelazu brzinom da se može pravovremeno zaustaviti te je udarila u 39-godišnju državljanku Sjeverne Makedonije koja je prelazila kolnik preko obilježenog pješačkog prijelaza.

Ozlijeđena žena prevezena je u pulsku bolnicu, gdje je utvrđeno da je riječ o lakšim ozljedama, a zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama protiv 36-godišnjakinje bit će pokrenut prekršajni postupak.

Iz istarske policije javljaju kako su prošle godine u Istri zabilježene 72 prometne nesreće u kojima su sudjelovali pješaci, a čak u 68 prometnih nesreća zabilježeno je stradavanje pješaka. Nažalost, u četiri prometne nesreće nastupio je smrtni ishod, 14 pješaka završilo je s težim, a 50 pješaka s lakim ozljedama.

"U 2023. godini zasad je zabilježeno sedam prometnih nesreća u kojima su sudjelovali pješaci, od kojih je jedna pješakinja zadobila teže tjelesne ozljede, a šest pješaka lake tjelesne ozljede", naveli su iz istarske policije.

Apeliraju na vozače da povećaju oprez i uvažavaju pješake u prometu na način da uspore svoje vozilo kada se približavaju pješačkom prijelazu zbog propuštanja pješaka koji prelaze kolnik te da zaustave vozilo ispred pješačkog prijelaza kada su pješaci djeca, stare i iznemogle osobe, slijepe ili druge osobe s invaliditetom i kad tek stupaju na pješački prijelaz.

Najčitaniji članci