News

Komentari 2

U Portugalu najveći rast broja oboljelih od korone od veljače

U Portugalu najveći rast broja oboljelih od korone od veljače

Zemlja s 10 milijuna stanovnika imala je 2362 novozaraženih, od kojih 1386 u području Lisabona. Na državnoj razini to je najviše od sredine veljače. Delta varijanta posljednjih tjedana prevladava u zemlji.

Portugal, kojim se širi epidemija delta varijante koronavirusa, prešao je prag od 2000 novih slučajeva u 24 sata, prvi put od sredine veljače, prema podacima zdravstvenih vlasti.

Zemlja s 10 milijuna stanovnika imala je 2362 novozaraženih, od kojih 1386 u području Lisabona. Na državnoj razini to je najviše od sredine veljače.

Uz ukupno 504 hospitaliziranih, od kojih 120 na intenzivnoj njezi, hospitalizacije su sve brojnije, prema Generalnoj upravi za zdravstvo (DGS).

Delta varijanta, koja je dovela do porasta zaraza u Portugalu posljednjih tjedana, prevladava u zemlji, prema podacima koje je objavila DGS.

U pokušaju da obuzda tu zarazniju varijantu, vlada je prošlog tjedna odlučila postrožiti mjere u najzahvaćenijim dijelovima zemlje.

Radno vrijeme i kapaciteti restorana su ponovo smanjeni, posebice u Albufeiri, u turističkoj regiji Algarve i u Lisabonu.

Tijekom vikenda su na snazi ograničenja putovanja između Lisabona i ostatka zemlje, a u regiji Algarve su osnovne škole pet općina zatvorene do kraja školske godine.

Zbog porasta novih slučajeva, Njemačka je odlučila da će u zemlju moći ući samo njemački državljani koji se vraćaju iz Portugala uz poštivanje karantene.

Portugalski šef vlade Antonio Costa, koji je bio u kontaktu s kolegom pozitivnim na covid-19, je u izolaciji iako je već primio dvije doze cjepiva i poštivao mjere razmaka i nošenja maske, objavila je njegova vlada.

U Portugalu je više od 50 posto stanovništva primilo jednu dozu cjepiva i 32 posto je u potpunosti cijepljeno, prema posljednjim podacima.

Od početka pandemije u Portugalu umrlo je 17.096 ljudi od 879.557 zaraženih.

Najčitaniji članci