Obavijesti

News

Komentari 0

U Primorsko-goranskoj županiji potvrđeno 216 novozaraženih

U Primorsko-goranskoj županiji potvrđeno 216 novozaraženih

Iz Rijeke i okolice su 134 novooboljele osobe, 29 ih je s otoka Raba, 23 s liburnijskog područja, 13 sa crikveničkog područja, osam s Lošinja, sedam s Cresa, a po jedna iz Gorskog kotara i s otoka Krka

VIDEO

Koronavirus je potvrđen kod novih 216 osoba, a jedna zaražena i necijepljena je umrla u Primorsko-goranskoj županiji u protekla 24 sata, priopćio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.

Testirano je 1075 osoba, a udio nalaza pozitivnih na koronavirus u broju laboratorijski obrađenih uzoraka je 20,08 posto.

Iz Rijeke i okolice su 134 novooboljele osobe, 29 ih je s otoka Raba, 23 s liburnijskog područja, 13 sa crikveničkog područja, osam s Lošinja, sedam s Cresa, a po jedna iz Gorskog kotara i s otoka Krka.

Radno aktivnoj populaciji pripada 127 novooboljelih, 70 mlađim dobnim skupinama, a 19 starijima od 65 godina.

Ozdravilo je 316 osoba, pa je u županiji sada poznato 2600 aktivnih slučajeva zaraze.

29 novooboljelih u Dubrovačko-neretvanskoj županiji
29 novooboljelih u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

U riječkoj bolnici liječi se 58 zaraženih osoba, jedna uz pomoć respiratora.Udio hospitaliziranih osoba u ukupnom broju aktivnih slučajeva zaraze u županiji je 2,23 posto.

U Zagrebu 396 novooboljelih od covid infekcije, sedam umrlih

Prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) u Zagrebu je u protekla 24 sata 396 novooboljelih od covida-19, a tijekom jučerašnjeg dana u bolnicama je umrlo sedam osoba, priopćeno je u četvrtak. 

Od jučer se oporavilo 380 osoba.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju Nastavnog zavoda za javno zdravstvo (NZJZ) „Dr. Andrija Štampar“ obrađeno je 708 uzoraka PCR testiranja, a 302 su nalaza bila pozitivna. 

Tijekom jučerašnjeg dana djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 408 oboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 31 osobu. 

U Karanteni Grada Zagreba trenutno se nalaze dva korisnika.

Vili Beroš: Sve je više bolesnika koji imaju postcovid sindrom
Vili Beroš: Sve je više bolesnika koji imaju postcovid sindrom

Tijekom jučerašnjeg dana nije bilo indikacije za izricanje mjera samoizolacije učenika.

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području Zagreba u protekla 24 sata novooboljela su dva korisnika, jedan zdravstveni i jedan nezdravstveni djelatnik. 

Tijekom jučerašnjeg dana na punktovima za masovno cijepljenje Grada Zagreba ukupno je cijepljeno 326 osoba, od kojih 33 prvom dozom, a 216 booster dozom. Od toga su na cijepnom punktu Velesajam cijepljene 183 osobe, 26 prvom i 115 booster dozom.

Brodsko-posavska županija: 21 novozaražena osoba i jedna umrla

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije u četvrtak je potvrdio 21 novi slučaj zaraze koronavirusom i jedan smrtni slučaj covid pozitivne osobe. 

U toj županiji na bolničkom liječenju su 43 osobe pozitivnih na koronavirus, od kojih četiri na respiratoru. Mjerom samoizolacije u Brodsko-posavskoj županiji obuhvaćene su 302 osobe.

Policijska uprava brodsko-posavska u četvrtak je izvijestila o podizanju šest kaznenih prijava protiv državljana Bosne i Hercegovine starih od 24 do  49 godina zbog krivotvorenja potvrda o cijepljenju protiv koronavirusa. Šest muškaraca otkriveno je 28. veljače u 22,25 sati pri ulasku u Hrvatsku na graničnom prijelazu u Slavonskom Brodu. Stigli su u jednom vozilu s hrvatskim registarskim oznakama.

U Međimurju 68 novih slučajeva zaraze koronavirusom
U Međimurju 68 novih slučajeva zaraze koronavirusom

Stožer civilne zaštite susjedne Požeško-slavonske županije u četvrtak je potvrdio 20 novih slučajeva zaraze koronavirusom. U ovoj županiji od zaraze koronavirusom se liječi 109 osoba, od kojih je 12 na bolničkom liječenju. Mjerom samoizolacije u Požeško-slavonskoj županiji obuhvaćene su 54 osobe.

U Karlovačkoj županiji 78 novooboljelih i jedna osoba umrla od covida

U Karlovačkoj županiji u posljednja 24 sata potvrđeno je 78 novooboljelih od covida, a jedna 73-godišnja osoba je umrla, priopćio je u četvrtak županijski Stožer Civilne zaštite.

Iz Karlovca je 34 novooboljelih osoba, iz Duge Rese 19, iz Ogulina i Ozlja po pet, iz Slunja i Vojnića  po četiri, Draganić i Netretić imaju dva slučaja i po jedan slučaj  Barilović, Generalski Stol i Žakanje.

Na bolničkom liječenju  su 32 osobe s covidom, na respiratoru njih četiri.

Prema izvješću PU Karlovačke 244 osoba je u samoizolaciji te nije zabilježen ni jedan slučaj kršenja te mjere.

U Karlovačkoj županiji dosad je oboljelo 33.530 stanovnika, a od covida umrla 801 osoba.

U Ličko senjskoj županiji 27 novooboljelih

Ličko-senjski  županijski Stožer Civilne zaštite u četvrtak je izvijestio da je u posljednja 24 sata od 92 testirane osobe covid potvrđen kod njih 27.

Iz Senja je 12 novooboljelih, iz Otočca sedam, Korenica ima četiri slučaja, Gospić dva, te po jedan Brinje i Udbina.

Sada je u županiji 98 aktivnih slučajeva, a bolnički se liječe dva pacijenta.

Pod mjerom samoizolacije je 145 ljudi.

Od covida-19 s područja Ličko-senjske županije ukupno je oboljelo 12.525 osoba, a umrlo je 216 osoba.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Među osumnjičenima i poznati gospodarstvenik? Uhićenja u četiri županije zbog droge...
AKCIJA POLICIJE I USKOKA

Među osumnjičenima i poznati gospodarstvenik? Uhićenja u četiri županije zbog droge...

U tijeku su uhićenja i hitne dokazne radnje na području Zagreba, Osječko-baranjske, Bjelovarsko-bilogorske i Splitsko-dalmatinske županije...

FOTO Nevrijeme poharalo sjever Hrvatske: 'Vjetar čupao stabla i krovove, to nismo još vidjeli...'
VELIKE SU ŠTETE

FOTO Nevrijeme poharalo sjever Hrvatske: 'Vjetar čupao stabla i krovove, to nismo još vidjeli...'

To je bio kao neki vrtlog promjera oko 50 metara. Već su se sve granje, crjepovi, limovi, salonitne ploče vrtjeli u krug. U našem dvorištu završio je sav crijep sa susjedova pomoćnog objekta, ispričali su nam mještani
Zbog nesreće u Dugom Selu su uhitili vozača (27): 'Skretao je kad je dijete prelazilo cestu'
DETALJI TRAGEDIJE

Zbog nesreće u Dugom Selu su uhitili vozača (27): 'Skretao je kad je dijete prelazilo cestu'

Vozač kamiona će nakon provedenog kriminalističkog istraživanja biti predan pritvorskom nadzorniku. Prijavili su ga tužiteljstvu zbog izazivanja prometne nesreće s posljedicom smrti