Obavijesti

News

Komentari 17

U prva tri mjeseca turističkih dolazaka za 6% više nego lani

U prva tri mjeseca turističkih dolazaka za 6% više nego lani
1

Prvi podaci eVisitora pokazuju i da je samo u ožujku ove godine bilo ukupno manje turista i noćenja nego u prošlogodišnjem ožujku, kada su bili i uskrsni blagdani...

VIDEO

U Hrvatskoj je u prva tri mjeseca ove godine boravilo 742 tisuće turista ili gotovo 6 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, dok je s nešto malo više od 1,9 milijuna turističkih noćenja zabilježen porast od gotovo 3 posto, prvi su podaci iz eVisitora koji se doznaju iz Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ).

Stranih je turista u Hrvatsku, po tim prvim podacima, došlo u prva tri mjeseca ove godine 464,6 tisuća ili 1,4 posto više nego lani, ali su s 1,2 milijuna noćenja u blagom minusu od 1,1 posto.

Nešto bolje rezultate u prva tri mjeseca ove godine ostvarili su domaći turisti s 277 tisuća dolazaka, što je gotovo 14 posto više nego u istim mjesecima prošle godine, dok su sa 693 tisuće noćenja u plusu od gotovo 10 posto.

Prvi podaci eVisitora pokazuju i da je samo u ožujku ove godine bilo ukupno manje turista i noćenja nego u prošlogodišnjem ožujku, kada su bili i uskrsni blagdani, a s obzirom da su ove godine u travnju, slabiji turistički ožujak ove godine se donekle i očekivao.

Ukupno je u ožujku ove godine u Hrvatsku došlo 345,7 tisuća turista ili 2,3 posto manje, dok je 854 tisuće noćenja oko 10 posto manje nego u ožujku prošle godine.

Tim su minusima pridonijeli strani turisti kojih je došlo 8,3 posto manje ili 233,2 tisuće, a ostvarili su i 16,6 posto manje noćenja ili 580,7 tisuća.

S druge strane, domaćih turista je bilo 13 posto više ili 112,4 tisuće, dok je njihovih 273,2 tisuće noćenja porast od 7 posto u odnosu na ožujak prošle godine.

- S obzirom na Uskrs u travnju ove godine i s tim povezane blagdane i školske praznike, te slijedom najava i rezervacija sa tržišta, očekujemo da će ukupno travanj ove godine biti za oko 10 posto bolji od lanjskog, a sami uskrsni blagdani i jači od toga, kažu iz Glavnog ureda HTZ-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 17

VIDEO

Stanje na cestama: Kolone i zastoji na A2, nesreća na Braču, gužva i na staroj karlovačkoj
VOZITE OPREZNO!

Stanje na cestama: Kolone i zastoji na A2, nesreća na Braču, gužva i na staroj karlovačkoj

Uoči Dana državnosti i Tijelova mnogi su se zaputili na produženi vikend na more zbog čega je na autocesti nastao potpuni kaos zbog niza prometnih nesreća

VIDEO Teška nesreća na A1 kod Draganića: Auto izletio s ceste i prevrnuo se, troje ozlijeđenih
HITNA POMOĆ NA TERENU

VIDEO Teška nesreća na A1 kod Draganića: Auto izletio s ceste i prevrnuo se, troje ozlijeđenih

Karlovačka policija je potvrdila da je zaprimila dojavu o prometnoj nesreći na autocesti A1 u blizini odmorišta Draganić. U nesreći je sudjelovao jedan auto koji je izletio s ceste i prevrnuo se. Ozlijeđeno je troje ljudi, a težina ozljeda za sad nije poznata. Iz HAK-a javljaju da se zbog nesreće u smjeru Dubrovnika vozi u dvije prometne trake uz ograničenje brzine od 60 km/h. Mole vozače da voze oprezno.
Uprava zagrebačke plinare je izgubila milijunski posao: Sve otkrili radnici pa im sad prijete
ZAPOSLENICI U STRAHU

Uprava zagrebačke plinare je izgubila milijunski posao: Sve otkrili radnici pa im sad prijete

Od pravne službe su dobili mail u kojem ih se zastrašuje da ne istupaju u javnost jer time rade štetu firmi, kao da su oni prouzročili ovu štetu, rekao je Vlatko Kottnig, predsjednik Sindikata distribucije plina i plinske tehnike