Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

U pucnjavi u Francuskoj dva su muškarca teško ozlijeđena...

Dvojica muškaraca u 70-tim godinama teško su stradala u pucnjavi kod džamije u francuskom gradu Bayonne, priopćile su u ponedjeljak lokalne vlasti...

Foto: Twitter
13 komentara

Kada su vidjeli da netko pokušava zapaliti vrata džamije u Bayonneu, dva su ga muškarca stara 74 i 78 godina odlučili spriječiti. Pritom su teško ranjeni pucnjavom iz vatrenog oružja. 

The Telegraph prenosi da je za napad osumnjičen 84-godišnjak, bivši kandidat 'Nacionalnog okupljanja' na lokalnim izborima u Francuskoj 2015. godine. 

Napadač je prije bijega zapalio jedan automobil, ali ga je kod kuće kasnije ulovila policija, objavila je pirinejsko-atlantska prefektura.

Žrtve su prebačene u bolnicu i nalaze se izvan životne opasnosti, iako je jedan od muškaraca ustrijeljen u prsa. 

Napadač na džamiju u Francuskoj povezan s krajnjom desnicom

Za ranjavanje dvojice 70-godišnjaka u ponedjeljak kod džamije u francuskom gradu Bayonneu odgovoran je također stariji, 84-godišnji muškarac povezan s krajnjom desnicom, doznaje agencija AFP iz policijskog izvora.

Lokalne vlasti su ranije priopćile da su dvojica muškaraca u 70-tim godinama teško stradala nakon što su iznenadili napadača koji je pokušao zapaliti vrata džamije i koji je na njih potom otvorio vatru.

Drugi izvor, upoznat sa slučajem, tvrdi da je napadač Claude S. bio 2015. kandidat "Nacionalnog okupljanja", stranke Marine Le Pen.

Napadača je nakon bijega kod kuće kasnije ulovila policija, objavila je pirinejsko-atlantska prefektura.

Dvojica ranjenih, 74-godišnjak i 78-godišnjak, prebačeni su nakon ranjavanja u bolnicu. policija je pokrenula istragu i osigurala prostor oko džamije.

Stranka Marine Le Pen je osudila napad na džamiju.

- Napad je usmjeren protiv svih vrijednosti našeg pokreta, priopćila je stranka.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message