News

Komentari 0

U Puli napadao ljude škarama, odredili mu istražni zatvor

U Puli napadao ljude škarama, odredili mu istražni zatvor

Mladić se tereti za tri kaznena djela teškog ubojstva u pokušaju, šest kaznenih djela protiv osobne slobode odnosno prijetnje, zatim dva kaznena djela protiv imovine

Županijsko državno odvjetništvo u Puli je 9. prosinca ispitalo 24-godišnjeg hrvatskog državljanina te donijelo rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenika zbog počinjenja trinaest kaznenih djela kada je u centru Pule napadao prolaznike i policajku o čemu smo detaljno izvješćivali. 

Mladić se tereti za tri kaznena djela teškog ubojstva u pokušaju, šest kaznenih djela protiv osobne slobode odnosno prijetnje, zatim dva kaznena djela protiv imovine. Uz to i za kazneno djelo oštećenja tuđe stvari, kazneno djelo neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari u pokušaju, te dva kaznena djela protiv javnog reda napadom na službenu osobu.

Podsjetimo, 24-godišnjak iz Poreča je 7. u Puli, koristeći se škarama, u nakani da liši života slučajne prolaznike koje sretne na ulici, prišao 55-godišnjem muškarcu i škarama zamahnuo prema njegovoj glavi i vratu, ali ga nije uspio ubosti jer je dotični podigao lijevu ruku i blokirao njegov udarac, nakon čega je pomahnitali mladić pobjegao od njega. Potom je došao do radnje gdje je na ulaznim vratima stajao 77-godišnji te škarama koje je držao u ruci zamahnuo prema njegovoj glavi, ali je i on izbjegao ubod škarama tako da je podigao lijevu ruku i izmaknuo se te ušao nazad u radnju. 

Mladić se potom uputio dalje ulicom dok mu nisu prišle policijske službenice koje su mu izdale naredbu da spusti škare, na što je on krenuo prema njima vičući im da ima ručnu bombu i da će ih ubiti. No tu nije stao, pa se približio jednoj policajki u nakani da je liši života, te u napadu više puta škarama zamahnuo prema njoj u namjeri da ju ubode u predjelu lijeve strane prsnog koša, ali u tome nije uspio jer su ga policijske službenice svladale uz pomoć građana.

Uz sve navedeno tereti ga se da je nakon uhićenja u prostorijama policijske postaje prijetio ubojstvom i policijskim službenicima koji su bili u prostorijama, ali i da je 7. prosinca u prostorijama Opće bolnice Pula, uporabom tjelesne snage i drugih podesnih predmeta razvukao metalne šipke na prozoru sobe i izobličio ih te ih tako učinio neuporabljivima.

Također u nakani da neovlašteno oduzme tuđe motorno vozilo radi privremenog korištenja, došao na parking i prišao osobnom automobilu u kojem je bila 35-godišnja žena, otvorio vrata vozača i rekao joj da izađe iz auta, a potom je uhvatio za rukav jakne i počeo vuči prema van. Budući da ona nije htjela izaći iz automobila, držeći se drugom rukom za volan i istovremeno dozivajući pomoć, 24-godišnjak ju je pustio i udaljio se s mjesta događaja.

No, prije svega opisanog mladić je divljao i u Poreču gdje živi, pa ga se tereti da je 27. studenog u stanu u vlasništvu 26-godišnjaka, a nakon što su po pozivu zbog njegovog agresivnog ponašanja došli policijski službenici u navedeni stan te od njega zatražili da se smiri, on u nakani da ih napadne i ozlijedio. Zamahnuo je desnom rukom prema jednom od njih policijskom službeniku te ga tako šakom udario u predjelu lijeve strane lica nanijevši mu tjelesnu ozljedu. Rukom je zatim uhvatio i pištolj drugog policijskog službenika, a kada ga je treći policijski službenik pokušao uhvatiti za lijevu ruku, desnom nogom ga je udario u predjelu trbuha i time mu nanio tjelesnu ozljedu, nakon čega su ga policijski službenici svladali. 

Osnovano se sumnja i da je 27. studenog u stanu u Poreču, u vlasništvu 62-godišnjeg hrvatskog državljanina, nakon što se s njim verbalno sukobio, prilikom izlaska oštećenika iz stana, u nakani da ga ustraši i uznemiri, uputio mu riječi prijetnje ako pozove policiju.

Županijski sud u Puli je na temelju prijedloga državnog odvjetništva i sve navedene dokumentacije odredio istražni zatvor protiv 24-godišnjaka  zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. 

Najčitaniji članci