Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

U rekonstrukciju luke na Cresu uloženo je gotovo 40 mil. kuna

Projekt predviđa izgradnju vanjskog lukobrana dugačkog 185 m, širine 6 m i uređenje oko 280 m kopnenog dijela luke, a veći dio novca, osigurava se iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

Foto: PIXSELL
0 komentara

U rekonstrukciju i dogradnju zapadnog dijela luke Cres ulaže se gotovo 40 milijuna kuna, pripremni radovi su počeli u rujnu, a završetak svih radova se očekuje do kraja 2021., priopćeno je u utorak iz Županijske lučke uprave Cres.

Po riječima ravnatelja Županijske lučke uprave Cres Antona Opatića, rezultati dvomjesečnog rada su vidljivi. Dosad je obavljeno iskolčenje građevine i bušenje pilota, izrađene su košuljice pilota i armaturnih mreža za pilote, koje su postavljene na svoje pozicije.

- Prvih sedam pilota je betonirano, a paralelno je započela i izrada montažnih elemenata na izdvojenom gradilištu - rekao je Opatić.

Projekt predviđa izgradnju vanjskog lukobrana dugačkog 185 metara, širine 6 metara i uređenje oko 280 metara kopnenog dijela luke, a veći dio novca, gotovo 30 milijuna kuna, osigurava se iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020..

Tim projektom osigurat će se bolja povezanost okolnih naseljenih otoka, povezivanje autobusnog i pomorskog terminala olakšat će svakodnevni život na Cresu, a novo i kvalitetnije pristanište omogućit će cjelogodišnje brodske linije.

Također, osigurat će se nužna zaštita lučkog područja luke Cres od udara valova i vjetra, omogućiti odgovarajući privez i sigurnost na vezu za linijske brodove u cjelogodišnjoj linijskoj plovidbi. Ujedno, uredit će se i osigurati kvalitetniji pristup mjestu ukrcaja za osobe smanjene pokretljivosti, kao i veća dostupnost putničkog terminala vozilima dostave i hitnih službi te sigurniji pješački pristup.

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message