Obavijesti

News

Komentari 27

U Remetincu je od predoziranja tabletama preminuo još jedan zatvorenik, već šesti ove godine

U Remetincu je od predoziranja tabletama preminuo još jedan zatvorenik, već šesti ove godine

Muškarac (41) umro je u Centru za dijagnostiku zagrebačkog zatvora od, neslužbeno doznajemo, predoziranja tabletama. U Šibeniku je pravosudni policajac ozlijeđen nakon što je lopov zapalio ćeliju

VIDEO

Pravosudni policajci u Remetincu su pronašli mrtvog zatvorenika u petak u jutarnjim satima, neslužbeno doznajemo. Riječ je o muškarcu koji je bio smješten u Centru za dijagnostiku u kojemu stručnjaci različitih profila utvrđuju psihofizičko stanje osuđenika te nakon toga odlučuju u kojem zatvoru ili kaznionici će služiti kaznu. 

U Remetincu zaraženo oko 80 zatvorenika: Hoće li se morati odgađati sudske rasprave?
U Remetincu zaraženo oko 80 zatvorenika: Hoće li se morati odgađati sudske rasprave?

Zbog čega je bio u zatvoru i u kojim okolnostima je preminuo upitali smo Ministarstvo pravosuđa i uprave pod kojim je i Uprava za zatvorski sustav. 

- U Centru za dijagnostiku u petak 24. rujna preminuo je zatvorenik upućen na izdržavanje kazne temeljem rješenja Županijskog suda u Splitu. Službenici pravosudne policije odmah po saznanju o narušenom zdravstvenom stanju zatvorenika pozvali su Hitnu medicinsku pomoć koja je konstatirala smrt. O navedenom je obaviještena nadležna Policijska uprava radi poduzimanja mjera i radnji iz svoje nadležnosti. Uzrok smrti zatvorenika bit će poznat nakon pribavljanja obdukcijskog nalaza, međutim ističemo da nisu utvrđeni znakovi nasilja - poručili su iz Ministarstva pravosuđa nakon našeg upita.

Ovo je već šesti slučaj smrti zatvorenika u Remetincu od početka godine. U svibnju je umro pritvorenik na čijem tijelu nisu zamijećeni tragovi nasilja. Čovjek je u zagrebački zatvor dospio rješenjem Općinskog kaznenog suda u Zagrebu. Njegovu smrt utvrdili su djelatnici Hitne medicinske pomoći. O svemu je obaviještena i nadležna policijska postaja koja je, navode u Uredu, “poduzela zakonom propisane radnje”.

U paklu Remetinca: Umrlo pet zatvorenika, tuku se svaki dan, tablete su im postale valuta...
U paklu Remetinca: Umrlo pet zatvorenika, tuku se svaki dan, tablete su im postale valuta...

Ivica R. (39) iz Lobora, koji je u zatvor na izdržavanje kazne primljen dan ranije, umro je 25. ožujka.

U 7 sati nije bio na prebrojavanju zatvorenika, navodno mu je pozlilo i liječnica ekipe Hitne pomoći koja je pozvana mogla je samo konstatirati smrt. Stjepan Pavletić (79), zvani “Beli Konj”, preminuo je 17. veljače u bolnici. Bilo je to dan nakon preprate u Remetinec. Najstariji diler kokaina u zemlji u zatvor je dospio zbog ponovnog posjedovanja i preprodaje kokaina.

Umro je Beli Konj: Dileru (79) naglo je pozlilo u Remetincu
Umro je Beli Konj: Dileru (79) naglo je pozlilo u Remetincu

Sredinom siječnja preminuo je zatvorenik Dalibor M. (36), navodno zbog zlouporabe heptanona, dok su drugog zatvorenika, koji je zbog predoziranja pao u komu, uspjeli spasiti. Lani na Badnjak u zatvoru je pozlilo Mirsadu Šečiću (27), koji je izdržavao zatvorsku kaznu zbog nekoliko manjih kaznenih djela. Hitno je prevezen u bolnicu, no nakon dva dana je preminuo.

- Kad su ga donijeli u bolnicu, čitav je bio natečen. On se nikad nije žalio da bi bio bolestan, da ga boli glava, nikad, nikad, nikad... - izjavila je Rukija Beganović, majka preminulog mladića za RTL. Obitelj je za “RTL Danas” rekla kako sumnja da je na Badnjak u Remetincu izbila tučnjava u kojoj je stradao, no iz Ministarstva pravosuđa su to demantirali.

Nagađalo se da su Šečić i njegovi cimeri u ćeliji nekako nabavili tablete te organizirali “tulum” koji je za Šečića, nažalost, kobno završio, no obdukcija je pokazala da je umro od zatajenja srca.

Šečić je u istražnom zatvoru završio jer je s majkom, bratom i sestrom bio optužen za napad na liječnika na Jordanovcu, kao i za demoliranje bolničkog inventara nakon što mu je u bolnici umro otac.

U šibenskom zatvoru zapalili ćeliju 

Incidenti se događaju i u drugim zatvorima. Kako neslužbeno doznajemo u šibenskom zatvoru je zatvorenik ili više njih zapalio ćeliju. Tijekom intervencije, u za sada još nepoznatim okolnostima, ozlijeđen je jedan pravosudni policajac. 

I ovaj su slučaj komentirali iz Ministarstva, no navode samo da je 'incidentna situacija pravodobnom reakcijom službenika pravosudne policije stavljena pod kontrolu, bez primjene sredstava prisile.'

- Naglašavamo da nitko od zatvorenika nije ozlijeđen, dok je jedan službenik pravosudne policije prilikom otklanjanja opasnosti po zatvorenike zadobio lakšu tjelesnu ozljedu. O navedenom događaju pravovremeno je obaviještena nadležna Policijska uprava koja je obavila očevid - poručili su.

U Kaznionici u Lepoglavi, u kojoj kaznu služe najokorjeliji kriminalci, u pravilu recidivisti, počeli su dovoziti i istražne zatvorenike što je svojevrsni presedan. 

Inače, tijekom ove godine, od siječnja do rujna u hrvatskim kaznionicama/zatvorima umrla su ukupno 23 zatvorenika.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa