Obavijesti

News

Komentari 1

U Rovinj dolaze svjetski top liječnici na prestižni kongres

U Rovinj dolaze svjetski top liječnici na prestižni kongres
1

Domaćini kongresa proteklih su godina bili razvijeni centri za medicinu poput Kopenhagena, Berlina, Bruxellesa, Bordeauxa, Padove, Bratislave, a ove godine domaćin je Rovinj...

VIDEO

Rovinjska Bolnica za ortopediju i rehabilitaciju „Prim.dr.Martin Horvat“ u suradnji s Medicinskim fakultetom u Osijeku, Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, glavni je organizator 9. Godišnjeg kongresa Međunarodne akademije ručno/mišićno-koštane medicine - Annual Congress of the International Academy of Manual/Musculoskeletal Medicine (IAMMM) koji će se 3. i 4. studenog ove godine održati u prostorijama Multimedijalnog centra u Rovinju.
 
Mišićno-koštana medicina (M/M) je medicinska disciplina naprednih znanja i vještina u dijagnozi, terapiji i prevenciji funkcionalnih reverzibilnih poremećaja lokomotornog sustava dok je IAMMM najznačajnija međunarodna organizacija čiji su članovi aktivni u istraživanju M/M medicine i srodnih medicinskih i ne medicinskih disciplina.
 
Najavljeni kongres je godišnje događanje koje se do sada održavalo u razvijenim centrima za medicinu poput Kopenhagena, Berlina, Bruxellesa, Bordeauxa, Padove, Bratislave, te je iznimna čast da je ove godine upravo Rovinj uz Bolnicu „Prim.dr.Martin Horvat“, domaćin kongresa.  Kongres predstavlja izvrsnu međunarodnu platformu za susret te razmjenu iskustava i mišljenja profesora i znanstvenika iz područja mišićno-koštanog sustava i srodnih disciplina. U ulozi predavača sudjelovat će neki od najcjenjenijih svjetskih stručnjaka iz područja fizikalne medicine, ortopedije, neurologije i medicine boli poput, primjerice, Prof. Olavi Airaksinena, PhD, MD iz Finske koji je između ostalog predsjednik IAMMM-a te savjetnik za vladine zdravstvene inicijative koje se bave kroničnom boli, Akademik Dejan Popović, jedan od vodećih stručnjaka za medicinsku robotiku, te Profesor Heinz Redl, voditelj centra za eksperimentalnu traumatologiju u Beču koji će prezentirati nove spoznaje u regeneraciji oštećenja živaca.
Na kongresu se očekuje  veliki sudionika i predavača iz čak 14 različitih zemalja svijeta, a sudjelovanje na istom bodovati će se od strane Hrvatske liječničke komore sa visokih 18 bodova za predavače i 12 za sudionike.
 
Važnost kongresa za cjelokupni znanstveni i zdravstveni sustav Republike Hrvatske potvrđuje i visoko pokroviteljstvo Predsjednice Republike Hrvatske te Ministarstva Zdravstva.
 
Bolnica je kroz svoj dosadašnji rad, vrijedna priznanja i inicijative u segmentu medicinskog turizma pokazala svoje usmjerenje ka pozicioniranju kao sigurne institucije koja je u potpunosti spremna prihvatiti pacijente i korisnike kojima je potrebna rehabilitacija. Bolnica Martin Horvat surađuje s brojnim domaćim i inozemnim znanstvenim institucijama te organizacija 9. IAMMM kongresa u Rovinju dodatno potvrđuje naše usmjerenje. Podsjećam da je ove godine u krugu Bolnice otvorena i prva medicinsko-terapeutska plaža u Hrvatskoj, koja zasigurno predstavlja vrijedan i važan iskorak u medicinskom turizmu u našoj zemlji te su obnovljeni odjel fizikalne terapije, poliklinika, prijemni ured i veliki dio odjela.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu