Obavijesti

News

Komentari 11

Putin saziva veliki sastanak. Rusija raketirala tvornicu za popravak brodova kod Odese

Putin saziva veliki sastanak. Rusija raketirala tvornicu za popravak brodova kod Odese

Ruske trupe su u nedjelju navečer lansirale nekoliko skupina jurišnih bespilotnih letjelica na teritorij Ukrajine, u nizu regija bila je proglašena zračna uzbuna

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
14.53

Rusija tijekom dana pucala na autobus u Hersonu: sedam ozlijeđenih

U poslijepodnevnim satima 30. listopada ruski vojnici pucali su na minibus u Hersonu, sedam osoba je ozlijeđeno, jedna žena je u teškom stanju.

- Imaju ozljede različitih stupnjeva - od teških do lakših. Svim žrtvama je pružena medicinska pomoć - rekao je Roman Mročko, šef vojne uprave grada Hersona, prenosi Ukrajinska pravda.

14.16

Ruska vojska granatirala Bilozerku u Hersonskoj regiji: ozlijeđen lokalni stanovnik

Ruska vojska je 30. listopada artiljerijom pogodila Bilozerku u Hersonskoj regiji. Ozlijeđen je lokalni stanovnik.

U dvorištu vlastite kuće ozlijeđen je 57-godišnjak. Prevezen je u bolnicu u srednje teškom stanju, izvijestila je Hersonska regionalna vojna uprava.

U napadu su oštećene i privatne kuće, veterinarska klinika i automobili.

13.33

U Bahmutu u Doneckoj regiji ruske trupe su značajno ojačale svoje grupiranje i prešle s obrane na aktivna djelovanja

- Na istoku je situacija i dalje teška. Neprijatelj ne prestaje pokušavati postići uspjeh i svakodnevno napada naše položaje. Posebno je aktivan u Kupjanskom okrugu, gdje pokušava napredovati u nekoliko smjerova odjednom.

U području Bahmuta neprijatelj je značajno ojačao grupiranje i prešao s obrane na aktivna djelovanja - komentirao je zapovjednik Kopnenih snaga Oružanih snaga Ukrajine, general-pukovnik Oleksandr Sirski za Interfax-Ukrajina

Zapovjednik Kopnenih snaga istaknuo je da Rusi pokušavaju zaustaviti napredovanje ukrajinskih trupa tamo i vratiti izgubljeni položaj, koristeći amfibijske jedinice. Na pojedinim područjima koriste se i jurišne skupine iz sastava odreda "Oluja Z".

- Neprijateljske akcije podržavaju jaka topnička i minobacačka vatra. Upotreba dronova je u stalnom porastu. Istodobno, zahvaljujući profesionalnim i koordiniranim akcijama naših vojnika, neprijatelj trpi velike gubitke i ne može ostvariti svoje ciljeve - rekao je Sirski.

12.51

Ruska vojska izvela je raketni napad na predgrađa Zaporižja, uslijed čega je uništen objekt društvene infrastrukture

- Oko 11:28, neprijatelj je lansirao raketni napad na Zaporižski okrug. Prethodno je rusko vojno osoblje koristilo balistiku - komentirao je načelnik regionalne vojne uprave Zaporižja Jurij Malaško.

Prema njegovim riječima, od pogotka je uništen objekt društvene infrastrukture. Stručnjaci Državne službe za hitne slučajeve rade na licu mjesta i otklanjaju posljedice napada. Nije bilo informacija o žrtvama.

12.13

Putin saziva veliki sastanak zbog antisemitskih pogroma u Mahačkali

Ruski predsjednik Vladimir Putin održat će u ponedjeljak 30. listopada veliki sastanak na kojem će sudjelovati snage sigurnosti, premijer i parlamentarci zbog pogroma s potragom za Židovima u zračnoj luci Mahačkala.

- Putin danas oko 19 sati planira održati veliki predstavnički sastanak na kojem će razgovarati o pokušajima Zapada da događaje na Bliskom istoku iskoristi za podjelu ruskog društva. Održat će se detaljan razgovor - piše TASS.

Kako je napomenuo Peskov, sastanak će se održati licem u lice. Prema njegovim riječima, uslijedit će govor Putina, a potom će, kako se očekuje, sastanak biti održan u zatvorenom režimu.

Peskov nije komentirao mjere koje bi Kremlj mogao primijeniti na sudionike nereda u Mahačkali, ponudivši da pričeka sastanak.

Komentari 11