News

Komentari 7

U S. Koreji stotine diplomata u karanteni: 'Ovo je kao zatvor!'

U S. Koreji stotine diplomata u karanteni: 'Ovo je kao zatvor!'

Diplomatsko osoblje ne smije napuštati svoj objekt, svi letovi u zemlji obustavljeni su do daljnjeg. Mi smo doslovce 'zapeli' ovdje, rekao je izvor koji se nalazi u karanteni u Pjongjangu

Strani diplomati u Pjongjangu, u Sjevernoj Koreji, nalaze se u izolaciji zbog stalnog rasta epidemije korona virusa, rekao je anonimno izvor unutar zemlje za CNN

- Diplomatsko osoblje ne smije napuštati svoj objekt, svi letovi u zemlji obustavljeni su do daljnjeg. Mi smo doslovce 'zapeli' ovdje - kaže izvor koji se nalazi u karanteni. 

Veleposlanstvu u Pjongjangu rečeno je da će će ovakve mjere sigurnosti, koje su stupile na snagu početkom veljače, nastaviti do 1. ožujka. 

- Nitko od nas ne vjeruje u to, s obzirom koliko su vlasti paranoične - dodao je izvor. 

Iako broj stranih diplomata 'zatočenih' u stranih diplomata nije poznat, procjenjuje se da ih je nekoliko stotina.

Sjeverna Koreja već je otkazala i veliki turistički događaj - Maraton u Pjongjangu. 

Sjevernokorejske vlasti prethodno su najavili da će svi stranici biti u karanteni na 30 dana nakon što su brzo zatvorili svoje granice na početku epidemije koronavirusa. 

Iako još uvijek nisu potvrdili niti jedan slučaj zarate, zdravstveni stručnjaci upozorili su da je zemlja vrlo osjetljiva na epidemiju zbog blizine Kine te zbog ograničenih medicinskih mogućnosti. 

Najčitaniji članci