Obavijesti

News

Komentari 72

Penava: Tko kreće putem da mi surađujemo s SDSS-om, to je loš put. Mi se držimo svojih odluka

Penava: Tko kreće putem da mi surađujemo s SDSS-om, to je loš put. Mi se držimo svojih odluka
3

Danas je zadnji dan predaje lista za izbore za Europski parlament, SDP je predao već u ponedjeljak, a jutro je započelo sa strankama umirovljenika

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Zagreb: Ladislav Ilčić predao kandidacijsku listu za Europski parlament 09:18
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
22:45

Ivan Pernar predao je kandidacijsku listu za Europski parlament. Rok je do ponoći.

21:30

Most zajedno s HSP-om predao kandidacijske liste za EP. Miletić na listi, o Raspudićima će - sutra

Hrvatska stranka prava na izbore za Europski parlament ide s Mostom. Na listi će naći i Željko Glasnović. HSP se zbog toga nije pojavio u 20:30 na predaji svoje samostalne liste, kako su bili najavljeni.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Nedavni parlamentarni izbori su pokazali da su ljudi željni promjena i da im ovakva vladajuća garnitura nije po mjeri. Iz EU dolaze zakonske mjere koje nisu dobre za nas, i time vladajuća garnitura porobljava Hrvatsku. Netko treba dignuti glas protiv zatiranja identiteta, protiv suludih migrantskih politika. Ono sto smo pokazali na parlamentarnim izborima je da je bila vrlo mudra odluka izaći s Hrvatskim suverenistima. Ovoga puta izlazimo sa suverenistima i HSP-om - kazao je Božo Petrov.

- Što se tiče same liste, tu su predstavnici Hrvatskih suverenista i HSP-a. Listu nosim ja, zatim Zvonimir Troskot, nakon Suverenista, tu je Nikola Grmoja i ostali članovi i HSP - dodao je. O drami koja bruji političkim kuloarima među bračnim parom Raspudić i Marinu Miletiću, Petrov je rekao da će o toj temi razgovarati sutra. Marin Miletić je 12. na listi.

Kako neslužbeno doznajemo, HSP je prvo nudio Brunu Esih za listu, no Most je tu opciju odbio.

21:00

Prije predaje liste za izbore za EU parlament, Ivan Penava, predsjednik Domovinskog pokreta, dao je izjavu za medije.

- Došli smo predati liste kandidata za europarlamentarne izbore. Lista je s naših 12 kandidata, s vrlo poznatim zvučnim imenima. Nakon izvrsnih rezultata na parlamentarnim izborima, u jeku ovih pregovora i razgovora, dinamika je htjela da budemo i u kampanji za EU parlament. Kao što smo komunicirali, pozivamo građane da nas maksimalno podrže zbog jednog jednostavnog razloga, jasno je svima da se zalažemo za demokršćansku Europu, Europu naših korijena, pitomu, uključivu, sigurnu Europu. Razvijenu Europu, Europu koja određuje budućnost svijeta. Našu listu nosi gospodin Stijepo Bartulica, našeg međunarodnog tajnika kojeg vidimo u vanjskoj diplomaciji - rekao je Penava.

POGLEDAJTE VIDEO:

Što se tiče pregovora, razgovarali su s SDP-om i HDZ-om.

- Vrlo dobri uvodni razgovori. Sve ono što je izlazilo prije vani su bila predviđanja. Ovo je prvi krug službenih razgovora. Razgovori su bili kvalitetni, kolegijalni, razmjena početnih stavova, eventualnih ulaza i mogućih razvoja situacija. Mislim da je dobro da razgovaramo, bez obzira što je SDP na različitoj poziciji na političkoj sceni. Definitivno, s obzirom na vrlo neobičan kontekst sastavljana većine, te kombinacije su otvorene. Pokušavamo pronaći najodgovorniji put za sigurnost Hrvatske. Još je rano za reći kojim putem. Građani su rekli svoje, prvi je HDZ, drugi SDP, treći je Domovinski pokret. Detektirali smo to kao želju hrvatskih birača da izvrši korekcije u smjeru kojim Hrvatska ide - rekao je.

Komentirao je i izjave Andreja Plenkovića da je moguće da i DP i SDSS budu njihovi partneri.

- Nisam uspio pročitati, a još manje protumačiti tu izjavu. Za mene osobno i većinu nas u Domovinskom pokretu, doživljavamo to kao omalovažavanjem i negiranjem naših početnih stavova. Zato šaljem poruku, tko god krene tim putem, kreće putem koji nije dobar. Upozoravam na vrijeme, vrlo smireno, da to nije dobro. To je stranka kojoj sam nekad pripadao, nisam se promijenio u izričaju, i prije sam puštao smireno određene poruke, međutim kad se neke crte prijeđu, mi donesemo odluku i ostanemo čvrsto pri svojim pozicijama. Te lekcije su trebale biti naučene davno, ali neću prejudicirati. Ja se nadam, za dobrobit RH, da su te lekcije naučene, ukoliko nisu, imat ćemo i neke druge scenarije - objasnio je. 

Što se tiče Istanbulske konvencije rekao je da neće govoriti o točkama iz programa i pregovaračkoj poziciji DP-a.

- Ono što sam govorio načelno i ranije, DP će doći i svjesni smo da pregovarački proces zahtjeva kompromise. Nećemo doći sa stavom 'Ovo je naših pet točaka, uzmi ili ostavi'. Doći ćemo s pet točaka i pokušati ostvariti dvije ili tri. Idelano bi bilo svih pet, ali svjesni smo da svako partnerstvo zahtjeva kompromis - rekao je. 

20:30

HSP je trebao predati svoju listu za izbore za EU parlament u 20:30, ali se nisu pojavili niti su išta javili djelatnicima Državnog izbornog povjerenstva.

20.49

Domovinski pokret predao je kandidacijske liste za Europski parlament

POGLEDAJTE VIDEO:

Komentari 72