News

Komentari 3

U Saboru svečano prisegnula nova pučka pravobraniteljica Tena Šimonović Einwalter

U Saboru svečano prisegnula nova pučka pravobraniteljica Tena Šimonović  Einwalter

Za novu pučku pravobraniteljicu Tena Šimonović Einwalter izabrana je tajnim glasovanjem sa 115 glasova na sjednici 19. ožujka. U Saboru je u četvrtak svečano prisegnula

Pravobraniteljica Tena Šimonović Einwalter prisegnula je da će se u svom radu držati Ustava i zakona, poštivati javni poredak Republike Hrvatske i da će svoju dužnost obavljati pravično, časno i savjesno u najboljem interesu građana.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković čestitao je novoj pučkoj pravobraniteljici i zaželio joj uspjeh u radu te da svoju dužnost obavlja profesionalno, odgovorno i savjesno.

Šimonović Einwalter, koja je izabrana na mandat od osam godina, dolazi iz Ureda pravobranitelja, od 2013. bila je zamjenica prethodne pučke pravobraniteljice Lore Vidović kojoj je mandat istekao 1. ožujka i nije se natjecala za novi.

Od 2003. radno je iskustvo stjecala u Ministarstvu za europske poslove i Ministarstvu vanjskih poslova, a u Uredu pučkog pravobranitelja je od 2008. godine.

Pučki pravobranitelj je opunomoćenik Sabora za promicanje i zaštitu ljudskih prava i sloboda, u svom je radu samostalan i neovisan.  

Najčitaniji članci