Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

U samo devet sati naplatiti su kazne u iznosu od 40.000 kuna

Naplaćeni prekršaji u najvećem se dijelu odnose na glisiranje (osam prekrpaja), jedna kazna izrečena je zbog brze vožnje u luci, zbog prekomjernog ukrcaja putnika bilo je 17 prekršaja...

H. Jelavić/Pixsell
Foto: H. Jelavić/Pixsell
27 komentara

Lučka kapetanija Split u koordinaciji s pripadajućim lučkim ispostavama provela je u srijedu akciju pojačanog nadzora pomorskog prometa "Sigurna plovidba 2017." i zabilježila 31 pomorski prekršaj, te naplatila kazne u iznosu nešto manjem od 40 tisuća kuna.

Lučka kapetanije u četvrtak je priopćila kako se akcija pojačanog nadzora provodila od 10 do 19 sati, kada su službenici lučkih ispostava u Splitu, Omišu, Baškoj Vodi, Makarskoj, Podgori, Igranama, Milni, Bolu, Jelsi, Hvaru, Šolti, Paklenim otocima, Trogiru, Krknjašima i Maslinici obavili 62 inspekcijska pregleda. Njima su bila obuhvaćena četiri broda, 41 domaća brodica i jahta te 17 stranih brodica i jahti.

Zabilježen je ukupno 31 pomorski prekršaj, za što su naplaćene kazne u iznosu 39.886 kuna, uz četiri izrečene opomene prema prekršiteljima.

Naplaćeni prekršaji u najvećem se dijelu odnose na glisiranje zbog kojega je sankcionirano osam sudionika u pomorskom prometu, jedna prekršajna kazna izrečena je zbog brze vožnje u luci, zbog prekomjernog ukrcaja putnika bilo je 17 prekršaja, tri zbog nedostatka člana posade, dok je zbog neposjedovanja propisane dokumentacije na plovilima kažnjeno dvoje ljudi.

Lučka kapetanija Split najavljuje kako će nastaviti s provedbom akcija pojačanih nadzora sigurnosti plovidbe u razdoblju pojačanog pomorskog prometa tijekom turističke sezone, prvenstveno u cilju interveniranja pomorskih nesreća i nezgoda, odnosno sankcioniranja prekršitelja.

Možda vas zanima i ovo:
Message