Obavijesti

News

Komentari 1

U Sesvetama napravili koncert u želji za novom zgradom škole

U Sesvetama napravili koncert u želji za novom zgradom škole
5

U Sesvetama Adventa nema ni u tragovima. Centrom se valjaju nepregledne kolone automobila a na centralnom trgu, koji to nije, još nisu gotovi davno započeti radovi

VIDEO

Sesvete su prostorno i ljudstvom najveća zagrebačka četvrt. Stalno se nešto bune i zanovijetaju. Osjećaju se zapostavljenim. Povremeno, najčešće po kafićima, ističu da bi im bolje bilo da su samostalni poput Velike Gorice ili Dugog Sela. Jogunasti su. Doduše, još uvijek u kafićima i po društvenim mrežama. Dok se svi žale na stanje u školstvu Sesvećani  ponajviše hvale svoje tri škole – Gimnaziju, Srednju školu u Jelkovcu te glazbenu školu Zlatko Grgošević.

Ali i sve tri škole su nezadovoljne svojim statusom – gimnaziji je lokalni drugoligaš pokušao oteti parkiralište i sportske terene. Sad je sve razrovano i ružno, bez naznaka da će se išta u dogledno vrijeme promijeniti. Srednja (tehnička) škola je prometno odsječena od centra Sesveta, a muzička škola još od vremena Todorića, podstanar u Konzumu i na još tri lokacije. Kažu, za sve kriv nedostatak dobre volje Grada  da se pristupi izmjenama sesvetskog GUP-a.

U Sesvetama Adventa nema ni u tragovima. Centrom se valjaju nepregledne kolone automobila a na centralnom trgu, koji to nije, još nisu gotovi davno započeti radovi. Pogoni bivšeg Sljemena izgledaju kao sjajna kulisa za snimanje kakvog horor filma. A po davnim obećanjima gradske vlasti unutar tog horor prostora trebala bi biti renovirana glavna zgrada kako bi se u nju preselila glazbena škola Zlatko Grgošević sa svojih 600 učenika. Kažu da svake godine upisuju preko sto učenika, ali, kako je interes velik tako još barem stotinu učenika ostane neupisano. Jer ih nemaju gdje smjestiti. Školu pohađaju i djeca iz Dugog Sela, Vrbovca, Zeline pa čak i Ivanić Grada. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Stoga su odlučili po drugi puta organizirati koncert u ciklusu kojeg su nazvali „ Glazbom kroz zid“. Koncerte organiziraju na parkiralištu pred ulazom u Sljemenov proizvodni krug. Stiješnjeni su vozilima i ogradom. Žele građanima čestitati Božić ali i Gradu poslati poruku da ne odustaju od dostojanstvenog smještaja škole. Pitanje je tko će ih čuti jer ni iz Grada kao ni iz četvrti nikog nije bilo. Svejedno je šest zborova, sa oko 150 djece, ponekim kapima  i pahuljama usprkos, odvažno, svjesni svoje misije, izvelo svoj recital Božićnih pjesama za okupljene Sesvećane, njih petstotinjak. U odjavi koncerta je voditeljica programa je poželjela školi novu zgradu škole „za pod bor“. Ljudski je željeti, a i vrijeme Božića je najbolje vrijeme za zazivanje čuda.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović

Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke
PENAVA 'NA IZVOL'TE'

Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke

Plus+ Ako je Penava spreman uzeti sve što mu Plenković ponudi, u zamjenu za Pupovčev “skalp”, onda imamo vladu
Možemo! i Rijeke pravde imaju više glasova, a devet mandata manje od Plenkovićeva HDZ-a
PROKLETSTVO D'HONDTA

Možemo! i Rijeke pravde imaju više glasova, a devet mandata manje od Plenkovićeva HDZ-a

Izborna matematika kaže da HDZ s partnerima ima 729.864 glasa i 61 mandat, a Rijeke pravde i možemovci u zbroju imaju oko 731.750 glasova. Točno 1886 više od HDZ-a za svega 52 mandata (42+10)