Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
121 komentara

U školi pitali devetogodišnjake: Jeste imali seksualne odnose?

Roditelji su zgroženi nakon što su njihova djeca u školi popunjavala anketu o seksu. Sudjelovali su u istraživanju o seksualnom zlostavljanju, ali bez roditeljskog pristanka...

Damir Špehar/PIXSELL
Foto: Facebook
121 komentara

Roditelji su bijesni na djelatnike jedne škole u SAD-u, nakon što su njihovoj djeci dali da ispune anketu o seksualnom zlostavljanju. Iako je, kako smatraju roditelji, anketa namijenjena odraslima, ispunjavala su je učenici, od kojih su neki imali tek devet godina. Anketa se sastojala od 10 pitanja u kojima se najmlađe ispitivalo 'oralnom analnom ili vaginalnom seksu', prenosi The Sun.

Učenici, Heritage akademije u Jeromeu, Idahu, dobili su naputke da s 'DA' ili 'NE' odgovore na pitanja poput 'Je li vas ikad, osoba starija od vas barem 5 godina, pokušala dirati ili vas je mazila po tijelu na seksualn način?'. 

Još jedno šokantno pitanje koje je postavljeno učenicima je: 'Je li odrasla osoba ikad pokušala ili zapravo imala oralni, analni ili vaginalni seks s vama?'.

Štetno iskustvo u djetinjstvu, istraživanje koje zatražilo djecu da odgovore na pitanje pati li netko u njihovoj obitelji od mentalnih bolesti, je li bio u zatvoru ili uzimao alkohol i drogu. Djeca su tada morala odgovoriti na pitanje tuče li ih majka ili skrbnice te je li ima ikad prijetili pištoljem ili nožem. U istraživanju, djeca bi dobivala bod za svaki odgovor 'DA'  koji su na kraju treba zbrojiti kako bi dobili rezultat u ovoj privatnoj anketi.

Zbog ove ankete, neki roditelji odlučili su ispisati djecu iz škole, dok drugi razmatraju pokretanje pravnog postupka.

Sara Bateman ispisala je svog sina (11) te je izjavila da se osjeća izdano i povrijeđeno anketom. Na Facebooku je podijelila fotografiju ankete i napisala: 'Borimo se za svoju djecu. Nemojmo dopustiti da budu pokusni kunići ovog istraživanja. Uključite se i budite im zaštitnici'.

Druga je majka, Brandy Sobotka-Ramos izjavila da su njezinoj djeci, sinu (11) i kćeri (9), rekli da moraju ispuniti anketu te da nemaju izbora.

Za anketu je saznala nakon što su je djeca pitala da im objasni neke stvari o seksu koje do tada nisu razumjeli.

- Nikad nisam mislila da ću morati objašnjavati oralni i analni seks svojoj dječici - kazala je. 

Škola se ispričala roditeljima u pismu u kojem tvrdi da je anketa bila anonimna, ali priznaju da profesori nisu tražili pristanak roditelja prije nego li su anketu dali djeci. Obećali su da se takvo nešto neće ponoviti.
 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message