U školi pitali devetogodišnjake: Jeste imali seksualne odnose? | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 121

U školi pitali devetogodišnjake: Jeste imali seksualne odnose?

U školi pitali devetogodišnjake:  Jeste imali seksualne odnose?
1

Roditelji su zgroženi nakon što su njihova djeca u školi popunjavala anketu o seksu. Sudjelovali su u istraživanju o seksualnom zlostavljanju, ali bez roditeljskog pristanka...

VIDEO

Roditelji su bijesni na djelatnike jedne škole u SAD-u, nakon što su njihovoj djeci dali da ispune anketu o seksualnom zlostavljanju. Iako je, kako smatraju roditelji, anketa namijenjena odraslima, ispunjavala su je učenici, od kojih su neki imali tek devet godina. Anketa se sastojala od 10 pitanja u kojima se najmlađe ispitivalo 'oralnom analnom ili vaginalnom seksu', prenosi The Sun.

Učenici, Heritage akademije u Jeromeu, Idahu, dobili su naputke da s 'DA' ili 'NE' odgovore na pitanja poput 'Je li vas ikad, osoba starija od vas barem 5 godina, pokušala dirati ili vas je mazila po tijelu na seksualn način?'. 

Još jedno šokantno pitanje koje je postavljeno učenicima je: 'Je li odrasla osoba ikad pokušala ili zapravo imala oralni, analni ili vaginalni seks s vama?'.

Štetno iskustvo u djetinjstvu, istraživanje koje zatražilo djecu da odgovore na pitanje pati li netko u njihovoj obitelji od mentalnih bolesti, je li bio u zatvoru ili uzimao alkohol i drogu. Djeca su tada morala odgovoriti na pitanje tuče li ih majka ili skrbnice te je li ima ikad prijetili pištoljem ili nožem. U istraživanju, djeca bi dobivala bod za svaki odgovor 'DA'  koji su na kraju treba zbrojiti kako bi dobili rezultat u ovoj privatnoj anketi.

Zbog ove ankete, neki roditelji odlučili su ispisati djecu iz škole, dok drugi razmatraju pokretanje pravnog postupka.

Sara Bateman ispisala je svog sina (11) te je izjavila da se osjeća izdano i povrijeđeno anketom. Na Facebooku je podijelila fotografiju ankete i napisala: 'Borimo se za svoju djecu. Nemojmo dopustiti da budu pokusni kunići ovog istraživanja. Uključite se i budite im zaštitnici'.

Druga je majka, Brandy Sobotka-Ramos izjavila da su njezinoj djeci, sinu (11) i kćeri (9), rekli da moraju ispuniti anketu te da nemaju izbora.

Za anketu je saznala nakon što su je djeca pitala da im objasni neke stvari o seksu koje do tada nisu razumjeli.

- Nikad nisam mislila da ću morati objašnjavati oralni i analni seks svojoj dječici - kazala je. 

Škola se ispričala roditeljima u pismu u kojem tvrdi da je anketa bila anonimna, ali priznaju da profesori nisu tražili pristanak roditelja prije nego li su anketu dali djeci. Obećali su da se takvo nešto neće ponoviti.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 121

VIDEO

Muškarac koji je razbijao aute u Vrapču živio s mrtvom majkom? 'Dotukla ga je isključena struja'
24SATA NA MJESTU STRAVE

Muškarac koji je razbijao aute u Vrapču živio s mrtvom majkom? 'Dotukla ga je isključena struja'

Kako doznajemo od susjeda, muškarac je već duže vrijeme živio s tijelom svoje mrtve majke. Policija je i ranije dolazila na vrata kuće u kojoj je živio, ali im nije otvarao, pričaju susjedi

Strava u Zagrebu: Hodao gol po ulici i sjekirom razbijao aute, u kući mu pronašli tijelo žene
POD NADZOROM POLICIJE JE

Strava u Zagrebu: Hodao gol po ulici i sjekirom razbijao aute, u kući mu pronašli tijelo žene

U kući u kojoj prebiva, pronađeno je tijelo najvjerojatnije starije članice obitelji, za koje u ovom trenutku nije moguće utvrditi uzrok smrti s obzirom na zatečeno stanje tijela, priopćili su iz PU zagrebačke
A je to kod Vinkovaca: Auto  kao da su vezali Pat i Mat iz crtića!
KRŠ I LOM

A je to kod Vinkovaca: Auto kao da su vezali Pat i Mat iz crtića!

U prometnoj nesreći nema ozlijeđenih, a vozaču je izdan obavezni prekršajni nalog zbog počinjenja prometnog prekršaja