Obavijesti

News

Komentari 33

U školu idu taksijem jer im je jeftiniji od učeničkog prijevoza

U školu idu taksijem jer im je jeftiniji od učeničkog prijevoza
3

Krešina kuća u Slavonskom Brodu od škole je udaljena 4,5 km. Nema besplatan učenički prijevoz jer mu kuća nije udaljena 5 km od škole. Taksi je jeftiniji od busa

VIDEO

 Svakog dana u tiskanom izdanju 24sata stručnjaci, profesori i učitelji, roditelji i djeca, obični ljudi i znanstvenici upozoravat će na probleme, otkrivati rješenja i objašnjavati slučajeve koji mogu pomoći da imamo bolje obrazovanje za bolju Hrvatsku.

Učenici Srednje škole “Matija Antun Reljković” iz Slavonskog Broda u školu i iz škole dolaze taksijem. Otkako je cijena taksi prijevoza 20 kuna za pet kilometara vožnje došli su do zaključka da im je to isplativije nego pješačiti ili angažirati roditelje da ih voze u školu, posebno kad je loše vrijeme.

Po četiri učenika, uglavnom, koji idu u istom smjeru angažiraju taksi koji ih vozi od školskih do kućnih vrata. Taksi koriste i učenici putnici za vožnju do željezničkog ili autobusnog kolodvora. Škola je malo dislocirana izvan grada, pored nje ne prolazi javni gradski prijevoz, pa su učenici odlučili koristiti moderan prijevoz.

Ivica Galović/PIXSELL

– Neki taksi koriste i iz zdravstvenih razloga, poput mene, ozlijedio sam na nozi ligamente. Zajedno s prijateljima pozovem taksi i on nas doveze u školu. Dolazim iz prigradskog naselja Kolonija, koje je od škole udaljeno oko četiri kilometra. To uopće nije loše. Drugi se voze jer im se zbog pet kuna ne da hodati – kaže nam Antonio Tomas, učenik II. razreda, budući florist.

- Uglavnom se snalazimo i ovo je dobro rješenje. Samo neka potraje... – kaže nam Ivan Čalušić, učenik III. razreda smjer šumarski tehničar.

Najveća je gužva pred školom oko 13 sati kad završava prva i počinje druga smjena. Taksiji dolaze jedan za drugim, jedni dovoze, a drugi odvoze učenike.

Ivica Galović/PIXSELL

– Mi imamo uglavnom svoje taksi kuće s kojima se vozimo. Nekad malo sačekamo, jer je gužva u prometu, ali to nije ništa. Bitno je da se vozimo u toplom i čistom. Susjedi nam ponekad zavide, pa i komentiraju kako tako nije bilo u njihovo vrijeme kad su oni išli u školu. Žao nam je i u zabludi su ako misle da taksi plaćamo skupo. Vožnja stoji koliko i kugla sladoleda - kaže Ivan.

– Moja kuća je od škole udaljena 4,5 kilometra i mjesečnu autobusnu kartu bih morao platiti 100 kuna. Za samo 500 metara gubim pravo na besplatan učenički prijevoz, tako da mi je taksijem jeftiniji prijevoz. A i ne vozim se svaki dan, uglavnom kad je loše vrijeme – kaže Krešo Krajinović, učenik I. razreda, budući geodet iz prigradskog naselja Jelas.

Ivica Galović/PIXSELL

Lajkaj stranicu Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska na Facebooku

Pročitajte više o temi na stranici Bolje obrazovanje

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'
MAGNITUDA 4,3 PO RICHTERU

Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'

''Prilično jako podrhtavanje'', ''Grunulo jako i dobro zatreslo'', ''Probudilo me'' - samo su neki od komentara na aplikaciji za prijavljivanje potresa