News

Komentari 3

U Sloveniji bolja epidemiološka situacija s koronavirusom: Na snazi nove zaštitne mjere

U Sloveniji bolja epidemiološka situacija s koronavirusom: Na snazi nove zaštitne mjere

Cijeli prošli tjedan u Sloveniji nije bilo nijednog smrtnog slučaja povezanog s covidom-19. Zbog poboljšanja epidemiološke situacije u toj su zemlji od ponedjeljka na snazi nova popuštanja mjera.

U Sloveniji je u zadnja 24 sata potvrđeno osam novih slučajeva zaraze koronavirusom i jedan smrtni slučaj, objavila je slovenska vlada, a zbog poboljšanja epidemiološke situacije u toj su zemlji od ponedjeljka na snazi nova popuštanja mjera.

Tako u trgovinama više nije ograničen broj kupaca prema površini objekta, a ukinute su i dosadašnje restrikcije za rad kockarnica i ugostiteljskih objekata.

Za ugostitelje je ukinuta obveza da osiguraju tri metra udaljenosti između stolova, u unutrašnjosti lokala više nije potrebno nositi maske, no rad noćnih klubova i diskoteka i dalje ostaje ograničen.

S druge strane, za zaposlene i posjetitelje kockarnica, salona za igre, noćnih klubova i korisnika usluga kod kojih dolazi do bliskog kontakta poput pedikure, i dalje vrijedi pravilo da moraju biti cijepljeni ili imati negativan test.

Cijeli prošli tjedan u Sloveniji nije bilo nijednog smrtnog slučaja povezanog s covidom-19.

Najčitaniji članci