Obavijesti

News

Komentari 121

U Sloveniji troje mrtvih, ljude spašavali helikopterima, vodni val stiže večeras i do Zagreba

U Sloveniji troje mrtvih, ljude spašavali helikopterima, vodni val stiže večeras i do Zagreba

Diljem Slovenije je sinoć počela obilna kiša. Kako su meteorolozi i najavljivali, prouzrokovala je poplave i podizanje rijeka...

POGLEDAJTE VIDEO: Bujica nosi auto i ženu

Pokretanje videa...

spašavanje 00:34
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
21.53

NE Krško proglasila izvanredni događaj zbog nabujale Save: 'S pozornošću pratimo situaciju'

Nuklearna elektrana Krško izvijestila je Upravu za nuklearnu sigurnost Republike Slovenije da je u petak u 18:30 sati proglasila izvanredni događaj zbog velikog protoka i visokog vodostaja rijeke Save.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

20.27

Božinović otkrio kad se očekuje vrh vodenog vala u Zagrebu: 'Sloveniji smo ponudili pomoć'

Sve operativne snage stavljene su u visoku pripravnost, pa tako i u Zagrebu, gdje je najveći problem rijeka Sava. Ministar unutarnjih poslova Davorom Božinovićem gostovao je u Dnevniku Nove TV.

- Cijeli dan koordiniramo i izmjenjujemo informacije s Hrvatskim vodama i Hrvatskim hidrometeorološkim zavodom. U kontaktu smo i sa slovenskim kolegama, njima se dogodilo nešto što očito nisu imali do sada - ogromna količina vode se s planina spustila dolje i pogotovo u mjestima poput Celja gdje nema neke protupoplavne obrane, to izaziva vrlo ozbiljne probleme. Što se tiče Zagreba, prema modelima izračuna Hrvatskih voda, nekakav vrh vala može se očekivati oko ponoći, iza ponoći. Vodostaj će se sigurno još dizati, u ovom trenutku se razmatraju modeli koji su bili 2010. godine. Zagreb ima dobar protupoplavni sustav - objasnio je Božinović.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

19.19

'Vodni val nastavit će put prema Hrvatskoj. Čuvajte se, susjedi'

Veliku zabrinutost izaziva trenutni radarski prikaz oborina, koji pokazuje jake pljuskove koji će se nastaviti do kasno u noć, a vjerojatno i ujutro. Nažalost, nastavlja se najgori scenarij, velike poplave su vjerojatne za cijeli jug i jugoistok, istočnu polovicu zemlje i sjeveroistok, stoji na Facebook stranici Neurje.si koja okuplja slovenske zaljubljenike u vremenske prilike i pojave.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

18.40

Slovenska policija objavila video poplava iz zraka

Slovenska policija objavila je video snimljen iz helikoptera, koji pokazuje poplavljena područja u toj zemlji. Strašna snimka pokazuje ogromne razmjere štete koju su izazvale bujice i odroni.

Komentari 121